Tre talespersoner och två vice partiledare

viktig_info_orange

Inget gör mig så glad som att se pirater kliva fram och axla ansvar för vår gemensamma framtid. Därför är det med stor glädje jag nu ska presentera fem sådana pirater för er. Som ni kanske minns utlyste jag för en tid sedan flera poster som politiska talespersoner. Dessutom har det saknats vice partiledare. Så är dock inte längre fallet.

Nu har vi både både talespersoner och vice partiledare. Först ut är våra tre nya talespersoner.

Talespersoner

talesperson_erikUtbildningspolitik – Erik Einarsson
Erik Einarsson från Örebro är vår nye utbildningspolitiske talesperson.Som många av er säkert redan känner till, så är Erik aktiv lokalt i Örebro, både för Piratpartiet och vårt ungdomsförbund. Vad ni kanske inte vet är att han dessutom studerar till musiklärare.
talesperson_antonInnovationspolitik – Anton Nordenfur
Anton Nordenfur är vår nye innovationspolitiske talesperson.Anton studerar fysik i Linköping och är aktiv pirat sedan länge. Han har varit aktiv i Ung Pirat och är nu sekreterare i partiets styrelse.
talesperson_torbjornRättspolitik – Torbjörn Wester
Torbjörn Wester är vår nye rättspolitiske talesperson.Torbjörn arbetar som inköpare och är lokalt aktiv i Norrköping, samt sitter i partiets styrelse.

Talespersonerna ingår inte i ledningen, men kommer att arbeta under och när den. Så, jag kommer inom kort att ha ett första uppsamlingsmöte med våra nya talespersoner för att staka ut lite mer i detalj hur vi ska arbeta vidare. Vi kommer att berätta lite mer om det framöver.

Jag kommer att utlysa fler poster som talespersoner inom olika områden under året som kommer. Håll utkik här på ledningsbloggen om du är intresserad av att företräda partiet inom ett visst område som intresserar dig lite extra.

Vice partiledare

Nästa roliga nyhet är att partiet numera har en, utan hela två nya vice partiledare: Henrik Brändén är från och med nu förste vice partiledare och Marit Deldén andre vice partiledare.

I och med detta kommer rollen som vice partiledare också att omformas väsentligt och i stort reduceras ner till den roll som stadgarna anger. I stadgarna är den vice partiledarens roll att träda in tillfälligt om partiledaren av någon anledning inte skulle kunna utföra sitt uppdrag. När styrelsen utser en ny partiledare avslutas även uppdraget för alla vice partiledare.

Jag har valt Henrik och Marit för att de är lugna och metodiska och mycket kapabla att hålla skutan på rätt köl tills en ny partiledare väljs om jag skulle bli överkörd av en buss.

Varken Henrik eller Marit hyser någon önskan om att bli partiledare innan grisar flyger och helvetet fryser till is, vilket även det är mycket positivt. Det innebär nämligen att vi lämnar den ganska osunda tanken om att en vice partiledare alltid skulle vara någon sorts tronföljare till partiledarposten. Den dag jag av något skäl lämnar min post hoppas jag att det ska finnas flera kapabla kandidater att välja mellan.

Henrik och Marit kommer därmed även i fortsättningen att främst utföra de arbetsuppgifter som de redan har i partiledningen, men kommer också kliva in i sina respektive vice partiledarroller när jag av något skäl inte finns tillgänglig.

För er som inte vet så mycket om Henrik och Marit än, så kommer här en mycket kort presentation:

henrikHenrik Brändén – ansvarig för studier och förste vice partiledare
Henrik jobbar till vardags som läromedelsförfattare. Han har även varit sekreterare i partiets styrelse. Nu är han en del av ledningen och är han ansvarig för studieverksamheten inom partiet. Henrik har också varit en av de drivande personerna bakom partiets politiska breddningsarbete.
maritsmallMarit Deldén – partiledarassistent och andre vice partiledare
Marit är utbildad lärare, men arbetar just nu inom försäkringsbranschen. Hon har tidigare varit distriktsledare för det östra distriktet och sammankallande i partiets styrelse. Nu sitter hon i ledningen och är mig behjälplig med det mesta i mitt arbete.

Sådär, nu har ni lärt känna de politiska talespersonerna och våra nya vice partiledare lite bättre. Jag känner mig lyckligt lottad över att få arbeta tillsammans med dem och jag vet att de kommer att fortsätta göra bra saker för partiet även i sina nya roller.

Anna
—————————-
Anna Troberg
Partiledare

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>