Vill du bli politisk talesperson för Piratpartiet?

herrgarman

2014 hoppas Piratpartiet ta klivet in i riksdagen. Det är därför hög tid att bygga upp en struktur som förbereder oss för detta. Ett steg i den riktningen är att utse talespersoner inom olika politiska områden.

Vi söker just nu en sakpolitisk talesperson inom vart och ett av dessa fyra områden: Utbildning, mångfald, rättspolitik och innovation.

På sätt och viss är naturligtvis varje pirat en talesperson för partiet, men som ni ser här nedanför kommer de talespersoner som vi nu söker att ha ett större ansvar för uppföljning och planering.

Vad gör en talesperson?
En talesperson ska bevaka utvecklingen inom sitt politiska område för att:

  • i samråd med partiledarem förbereda och göra politiska utspel i aktuella frågor inom området.
  • vara drivande inom utvecklingen av partiets ställningstaganden inom området (tex genom att ta fram sakpolitiska förslag till styrelsen)

En talesperson bör samla en grupp intresserade pirater omkring sig till ett utskott, som kan bistå med bevakning och uppföljning av talespersonens ansvarsområde.

Talespersonerna kommer att arbeta nära och också svara inför partiledaren som i sin tur svarar inför styrelsen. Det betyder att politiska utspel etc alltid måste göras i samråd med partiledaren.

Vilken kompetens behöver en talesperson?
En talesperson ska:

  • ha ett brinnande intresse för och en fördjupad kunskap om det politiska område hen företräder.
  • kunna representera partiet väl i media.
  • leda en grupp av ”grävare” som hjälper till att bevaka området.

Det är ett stort plus om du kan visa exempel på tidigare erfarenheter från media, tex publicerade debattartiklar, intervjuer, radioframträdanden, etc. Personliga egenskaper och engagemang spelar dock också stor roll och partiet kommer att bistå med mediaträning.

Hur anmäler man sitt intresse för att bli talesperson?
Skriv ihop ett mejl där du berättar om dig själv. Berätta också vilket av oanstående politiska områden du skulle vilja bli talesperson för och varför just du skulle bli en bra talesperson för området. Glöm inte att skicka med länkar till eventuella debattartiklar, intervjuer eller annat du gjort.

Skicka mejlet till ledningen@piratpartiet.se senast söndagen den 26 maj.

Lycka till!
Anna
—————————-
Anna Troberg
Partiledare

Kommentarer

anonym skrev

använd tor webbläsare och torchat bakom en konfiguerad hårdvarubrandvägg/router ett bra skydd mot avlyssning av datatrafik och ska polisen och privata företag sen begära ut identiteten på nåt som inte existerar så önskar jag lycka till med det)

och glöm inte att ladda ner tor och torchat på androiden

http://www.torproject.org

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>