Fler personer till lokalt aktivist- och kampanjstöd

Annika

Partiledningen arbetar hela tiden med att utöka stödet till de lokalt aktiva. Det är ett viktigt arbete som vi behöver lägga mycket fokus på för att hela tiden fortsätta utveckla aktivismen samt den organisatoriska delen av partiet.

Därför kommer Annika Suikki att kliva in som lokalt aktivist- och kampanjstöd.

Hon kommer jobba med att peppa, stötta och hjälpa lokala aktivister och aktivism både på de orter där det bara finns en eller två aktivister och där det finns större lokala föreningar. Hon kommer även jobba på att hitta aktivister där det inte finns några och uppmuntra till aktivitet där.

Som ny aktivist är det ibland svårt att veta vad man ska göra eller vem man ska vända sig till. Det är tänkt att Annika ska vara en sådan direkt kontakt där den inte finns genom en lokal förening. Samtidigt som det kan vara bra som lokal förening att få hjälp med tips och idéer för aktivism och kampanj.

På sikt kommer fler personer att utses för att skapa en mindre grupp som har som uppgift att arbeta med detta. De kommer att ha direktkontakt med mig i sitt arbete.

Med soliga hälsningar,
Marit Deldén
Vice Partiledare

Kommentarer

Bengt Held skrev

Hej!

Jag heter Bengt Held, driver bloggen Helds HBT-nyheter och har sedan 1998 gjort rapporter om partiernas åsikter om HBT-reformer, alltså reformer för homosexuella, bisexuella och transpersoner. Dagens Nyheter har i 11 år haft artiklar om mina rapporter i samband med Stockholm Pride och även i samband med EU-valen 2009 och 2014.

Jag vill meddela att jag idag publicerat en bloggpost om Piratpartiet och HBTQ-politiken.

http://bengtheld.blogspot.se/2014/07/intern-debatt-i-piratpartiet-om-att-det.html

Från bloggposten.

”Närhelst ett parti gör ett dåligt val så kommer skarp intern kritik som en följd. Piratpartiets fiasko i EU-valet är inget undantag. Och delvis är det en sund reaktion, efter ett dåligt val måste givetvis partiansvariga granskas extra tydligt. Bl.a. partiledaren Anna Troberg. Vad kunde de gjort bättre? Och jag brukar verkligen inte blanda mig i partiers eftervalsanalyser men jag ska här göra ett undantag. Eftersom en koll på Piratpartiets hemsida visar att det finns en del som tycker pp för mycket prioriterat HBTQ-politiken (om de som lämnat kommentarerna verkligen är medlemmar eller inte lämnar jag därhän)….

Det jag reagerar emot är att det faktum att Troberg offentligt berättat att hon är lesbisk används emot henne av en del (interna) kritiker. Det blir antydningar om att ”hon prioriterat en personlig agenda”. Det är så kul. Och tragiskt…..

Vad jag vet var det bara två partier, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ, som i debatter inför EU-valet kommenterade att HBTQ-rättigheter är viktiga. Och de två partierna ökade båda ordentligt och fick tillsammans drygt 20 %. Kanske Anna Troberg är en dålig partiledare. Det har jag ingen aning om eftersom jag inte är medlem i pp. Men att attackera henne för att hon ibland stått upp för allas lika värde och rätt oavsett sexuell läggning och könsidentitet (eller kön, etnicitet etc för den delen) blir bara för billigt. Piratpartiet borde istället fokusera på varför enligt Valu 86 % av de som röstade på partiet i EU-valet är män (en ännu högre andel än t.o.m. Sverigedemokraterna).”

Bengt

Kloker skrev

Först skriver du ”om de som lämnat kommentarerna verkligen är medlemmar eller inte lämnar jag därhän”, och i nästa mening skriver du att Troberg kommenteras av ”(interna) kritiker”. Hur ska du ha det? Är det intern kritik eller inte?

Och, tja, det är känt sedan länge att de flesta som röstar PP är män. Rent valtaktiskt kanske man kan fundera kring det, men att utforma sin politik eller sitt budskap för att maximera ett valresultat låter inget vidare. Det finns gott om andra partier som gör det. Samtidigt kanske det är så att en del kvinnor kan fundera över varför de INTE röstar PP.

Många kvinnor (och män) valde den här gången att rösta på ett annat parti istället eftersom de tyckte att deras politik lockade mer. PP är inte ett parti som sätter fokus på kön. PP är ett parti som prioriterar alla medborgares rätt. Vare sig de har snopp, snippa eller mittemellan.

Hur det är relevant att PP har fler andel väljare som är män än SD förstår jag inte. Annat än ett försök till guilt-by-association. Men förklara gärna om jag missförstod dig.

Robert Pelli skrev

Bra artikel som förklarar vem man kan höra av sig till, hade dock varit ännu bättre om det fanns information om hur man också gör detta med kanske en mailto: länk eller ett webformulär ;-)

Cassie skrev

I know what you mean, Sharon. I only have to come home after a bad day at work and see the faces of my three eccoatis-tt-see-me dogs to realize life is good. Thanks for the reminder and the comment.

car insurance quotes skrev

I did posted two messages on IOF website/blog urging those bastards not to target women and children. I know one thing for sure, whenever those cowards choses to begin the ground invation of Gaza, the whole strip will be turned into a joewish gravyard, insha Allah.

auto insurance skrev

  AnnaSeptember 6, 2012I love these in both colors and so much better than the teal ones from a few posts back. Their shape is almost Loubs-like, the heel is elegant but walkable, and the colors are gorgeous. WANT!

Tadalafil skrev

Tony,I was in the exact same boat with both the cold and tight left hamstring post-Rocky. I'm also just about over the hump and ready to start pushing hard for a few weeks before the Malibu Creek 50k on March 6. Thanks again for providing the inspiration on race day. It was awesome watching you guys upfront battle it out. Be in touch.Mike

http://www./ skrev

145 kettle5000 sf is way too big, I agree. I think 2,000 is nice if you have a bunch of kids like we do.bi, I can’t believe those homes worth 1.1. I would be surprised if anything is Plainsboro was going for 1.1 anymore.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>