Stöd Piratpartiets valrörelse!

442965594_dd26a5c01c_o

Ett valår är en stor ekonomisk utmaning för alla partier. Ett supervalår är en gigantisk ekonomisk utmaning, speciellt för Piratpartiet som inte får det partistöd som riksdagspartierna får. Därför är partiet helt beroende av ditt ekonomiska stöd.

I dag nylanserar vi Piratpartiets crowdfundingsida inför höstens val! Där kan du göra riktade donationer. Den här gången ser konceptet lite annorlunda ut eftersom vi bara har fyra nationella insamlingsmål och utöver det får du möjlighet att stödja valfri lokalförening.

De nationella insamlingsmålen är:

Eftersom Pridefestivalen är väldigt snart så vill jag pusha lite extra för det första insamlingsmålet. Jag har själv skänkt en slant dit.

Du kan också välja och vraka mellan 13 av de lokalföreningar som ställer upp i lokala val. (Nämligen de 13 föreningar som har anmält ett kontonummer till partiledningen.) Förhoppningsvis kommer de lokala föreningarna att göra vad de kan för att inspirera dig att skänka pengar till just dem, som Göteborg redan gör.

Om du vill donera till det allmänna kampanjarbetet går det naturligtvis fortfarande jättebra att bli Guldpirat och donera en stående summa varje månad. Det går också att donera engångsbelopp.

Det är dyrt att valkampanja. Öppna plånboken och hjälp Piratpartiet. Alla bidrag, stora som små, gör stor skillnad. Stort tack för att du hjälper till!

(Bild på guldpengar: Jeremy Schultz, CC BY)

at_news5

Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Pirat skrev

Ehh. Varför skulle en normal människa vilja befinna sig i närheten av något så konstlat och oseriöst som pridedemonstrationen? Till och med homosexuella själva tycker ju det är ett meningslöst och fånigt spektakel som endast förlöjligar av deras läggning. Och de ”attention whores” (bättre beteckning finns nog inte) som faktiskt deltar på ”pride”, varför skulle de någonsin vilja rösta på PP? De har redan F! och V vars statsfinansierade fosterbo de aldrig skulle våga lämna.

Anna fattar du inte att det är ditt pinsamma HBT-gullande som har lett till att PP tappat nästan alla röster. Sedan du började leda partiet har det varit på ständig riktning mot graven. Inse att din gärning bäst kan beskrivas med orden: YOU FAILED.

Du har två val. Antingen ger du upp och lämnar över ledarskapet till någon smartare än du. Eller så slutar du med det politiskt korrekta tramset. Det senare vore att föredra, men det kommer du aldrig våga, för du vill så gärna visa att du ”minsann” också tycker F! och V är bra partier. Om jag skulle rösta på PP (vilket jag precis som många andra självklart inte gör längre) så är det INTE för att stödja F! eller V. Du är så jävla korkad om du tror att du kan få folk att börja tycka de inte tycker.

Niklas Starow skrev

Att kämpa för grundläggande mänskliga rättigheter är kärnan i piratrörelsen.

Även om du personligen inte gillar Pride eller HBTQ-personer så måste du fortfarande erkänna deras rätt att existera och att få samlas.

Detta är enkelt. Antingen tror man på allas grundläggande lika värde, eller också gör man det inte.

Anna Troberg skrev

Cirka 700 000 personer brukar gå ut och befinna sig i eller vid Prideparade. Så, sorry. Det är du som failar när du tror att du och andra som av ougrundlig anledning blir upprörda av hbtq-personer är i någon sorts majoritet. Just saying.

Pirat skrev

Din personliga ekvation går inte ihop Anna. Folk på pride-tramset vill inte stödja PP då de redan är inskränkta i sina egna partier, och majoriteten av de som brukade stödja piratpartiet har slutat göra det efter att du tog över med din pk-idioti. Jag menar kolla på ert resultat i EU 2009 och 2014. Från 7,13% till 2,23%!!! Vi är alltså fler än hälften (absolut majoritet) som lämnat partiet än som är kvar. Du vågar inte ens ställa frågan ”Varför förlorade vi majoriteten av vårt stöd?” för du vet redan att anledningen är du själv. Så när ska du inse att sedan du kom in i bilden med ditt pk-gullande så har partiet varit på ständig väg mot botten? Att du har failat både på ett personligt plan och å hela partiets vägnar är ett faktum som du inte ens längre själv kan ifrågasätta. Rannsök dig själv, inse att du har valde fel fokus med pk:ismen och att du har misslyckats. Innerst inne vet du detta.

Anna Troberg skrev

För det första: Pride är inte trams. Pride fyller en viktig funktion för att lyfta alla människors rätt till lika rättigheter och möjligheter.

För det andra: Din hemsnickrade teori om att folk på Pride inte bryr sig om Piratpartiet är helt fel. Folk bryr sig väldigt mycket och kommer till oss och ställer frågor och diskuterar. De är glada över att vi är där. De vet att vi har Sveriges bästa hbtq-politik. De kommer in och hälsar på bara för att säga att de tycker att vi är awesome.

För det tredje: Piratpartiet förlorade majoriteten av sitt stöd mellan EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Därefter har vi långsamt klättrat uppåt. Inte så mycket som jag vill, men politik tar tid. Det är dessutom rent bullshit att det skulle ha med vårt engagemang i hbtq-frågor att göra.

Det har att göra med att vi inte lyckats förmedla vad vi gjort i Bryssel tillräckligt bra. Det har att göra med att folk fortfarande uppfattar oss som ett internetfixerat enfrågeparti som vill fildela. Det har att göra med att vi uppfattas som ett misogynt gubbparti. Osv.

Jag väljer inte fokus för partiet. Det gör i grund och botten medlemsmötet och därefter styrelsen och först därefter jag. Medlemsmötet och styrelsen har givit mycket tydliga riktlinjer att ledningen ska satsa ordentligt på Pride. Det gör för övrigt de flesta andra partier också, eftersom det anses vara ett bra ställe att ragga röster. Det är det naturligtvis, men framför allt är det ett ställe att visa att man står upp för bra saker och att man inte är ett homofobt skitparti.

Bengt Held skrev

”attention whores”

Den enda som är attention whore i det här sammanhanget är en person som sprider hat emot ett parti hen inte ens sympatiserar med.

Den partipolitiska sektion som brukar vara störst vid Stockholm Pride är Moderaterna för övrigt. Men de är väl också ett PK-vänsterparti-för ”massinvandring” enligt en del anonyma kommentatorer. :-)

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>