Piratpartiet söker fler talespersoner!

Partiets skolpolitiske talesperson, Erik Einarsson, poserar med PP-affischer.

Supervalåret 2014 är snart här och vi fortsätter att mobilisera. Vi söker just nu fler talespersoner, närmare bestämt en sakpolitisk talesperson inom vart och ett av dessa sex områden: Mångfald, Kultur och upphovsrätt, Näringspolitik och patent, Arbete och social trygghet, Vård och omsorg samt Utrikespolitik .

På sätt och viss är naturligtvis varje pirat en talesperson för partiet, men som ni ser här nedanför kommer de talespersoner som vi nu söker att ha ett större ansvar för uppföljning och planering.

Vad gör en talesperson?
En talesperson ska bevaka utvecklingen inom sitt politiska område för att:

  • i samråd med partiledaren förbereda och göra politiska utspel i aktuella frågor inom området.
  • vara drivande inom utvecklingen av partiets ställningstaganden inom området (tex genom att ta fram sakpolitiska förslag till styrelsen)

En talesperson bör samla en grupp intresserade pirater omkring sig till ett utskott, som kan bistå med bevakning och uppföljning av talespersonens ansvarsområde.

Talespersonerna kommer att arbeta nära och också svara inför partiledaren som i sin tur svarar inför styrelsen. Det betyder att politiska utspel etc alltid måste göras i samråd med partiledaren.

Vilken kompetens behöver en talesperson?
En talesperson ska:

  • ha ett brinnande intresse för och en fördjupad kunskap om det politiska område hen företräder.
  • kunna representera partiet väl i media.
  • leda en grupp av ”grävare” som hjälper till att bevaka området.

Det är ett stort plus om du kan visa exempel på tidigare erfarenheter från media, tex publicerade debattartiklar, intervjuer, radioframträdanden, etc. Personliga egenskaper och engagemang spelar dock också stor roll och partiet kommer att bistå med mediaträning.

Hur anmäler man sitt intresse för att bli talesperson?
Skriv ihop ett mejl där du berättar om dig själv. Berätta också vilket av ovanstående politiska områden du skulle vilja bli talesperson för och varför just du skulle bli en bra talesperson för området. Glöm inte att skicka med länkar till eventuella debattartiklar, intervjuer eller annat du gjort.

Skicka mejlet till ledningen@piratpartiet.se senast onsdag den 8 januari.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>