Nyhetsbrev 140402

ppval-150x150

Dagens stora snackis är att Agenda har bjudit in till partiledardebatt tre veckor innan valet utan att bjuda in mig och Piratpartiet att delta, trots att vi har två mandat i EU-parlamentet. Alla riksdagspartier är dock inbjudna, även de som inte redan har mandat. De själva menar att de frågorna som ska diskutera har med riksdagen att göra, vilket är anledningen att vi inte fått en inbjudan. Det är en smula märkligt med tanke på att de lägger den tre veckor innan EU-valet, inte tre veckor innan riksdagsvalet. Jag har videobloggat om vad jag tycker på min blogg.

Om du tycker som mig i det här fallet, så finns det en rad olika saker du kan göra. Antingen maila ett trevligt mail till agenda@svt.se och påpeka varför du tycker att det är fel och uppmana dem att ändra uppfattning. Du kan även gå in här och skriva en trevlig kommentar på deras motivering eller så kan du göra som nästan 1600 andra har gjort och skriva under den namninsamling som skapats.

Eftersom artikeln är ändrad sen den publicerades kan man läsa ursprungsartikeln här, i form av en skärmdump.

Media

Jag har skrivit i Aftonbladet om hur både riksdagspartier och media struntar i EU-valet.

Christian Engström skriver på Europaportalen att Sverige behöver ett permanent euroundantag. Amelia Andersdotter och Mårten Fjällström slår i UNT ett slag för ett kamerafritt torg i Uppsala.

Fyra lokaltidningar i Stockholm har skrivit om att Piratpartiet i Stockholm ställer upp i kommunvalet. I Dalarna håller Gustav Tällberg ställningarna med en aldrig sinande ström insändare, som till exempel den här.

Det är så mycket som händer i media nu för tiden att det är omöjligt att nämna allt, men du kan alltid gå in på vår hemsida och hitta alla de artiklar och insändare vi lägger upp. Om du skulle vilja bli mer aktiv med att skriva insändare och debattartiklar, men känner att du behöver lite hjälp på vägen, kan du ta kontakt med Torbjörn Wester som gärna hjälper dig med det. Maila torbjorn.wester@piratpartiet.se.

Lokalt

Ute i landet håller pirater för fullt på med att färdigställa allt med valsedlar inför de lokala valen i höst och att kampanja inför EU-valet. I Lund och Malmö så dras det igång regelbundna flyersutdelningar, Stockholm har flera aktiviteter inplanerade på sin kalender och Linköping inviger sitt kansli ikväll och bjuder in alla lokala pirater att delta.

Vill du veta mer om vad som händer där du bor så ta kontakt med din lokala kontaktperson (klicka på den gröna kartan för att se vem det är).

Donera till partiet

Piratpartiets crowdfundingkampanj rullar vidare. Du kan hjälpa partiet genom att donera till någon av våra olika riktade kampanjer eller genom att donera pengar på något av de andra sätt som finns. Varje krona räknas och underlättar vårt arbete. Tack för att du hjälper till!

Bli en reklampelare på nätet

Det är trevligt att prata med pirater, men faktum är att nya röster vinns genom att prata med nya människor. Jag vill därför be er att lägga lite kärlek på Piratpartiets olika sociala medieplattformar. Gilla, dela och delta i diskussionerna. Stäng inte in dig i diskussionsgrupper med bara andra pirater, ut på nätet och syns och hörs bland andra människor. Var en levande reklampelare för partiets politik!

FacebookGoogle+Twitter

Tips på schysta twittertaggar inför EU-valet:
#dinröst #jagskarösta #val2014 #svpol #piratpartiet

Storebrosmaterial kan beställas

Nu har vi fått tillökning bland våra affischer genom en ”storebror affisch”. Du hittar bland annat den och olika aktivistkit i Piratshoppen.

Aktivistträningshelg i Norrköping

Vi har mängder av nya och gamla aktivister i partiet som behöver träning. Kom på träningshelg i Norrköping 12-13 april! Vi kommer att ha femkamp i aktivism, och tävla i allt från affischering till flygbladsutdelning.

Vill du anmäla dig går du in på den här länken och vill du läsa mer om helgen finns det på den här länken.

Nyhet: Partiet anser att det är så viktigt att vi får fart på aktivismen att partiet centralt kommer att stå för boende, mat och resa för deltagarna. Tveka inte, anmäl dig nu!

PPI i Paris

Det är även en PPI konferens i Paris 12-13 april. Alla som är intresserade av den internationella piratrörelsen har möjlighet att åka. Josef Collentine och Anton Nordenfur kommer vara närvarande från Svenska Piratpartiet. För att anmäla dig fyller du i detta formulär.

Aprilskämt

Igår släppte vi nyheten att musikjätten Moby gör valsång åt Piratpartiet. Det var givetvis ett aprilskämt. Du kan läsa mer om det i pressmeddelandet där kan du också kan lyssna på den fina valsången.

Välkommen till det nya forumet!

Vi har glädjen att äntligen presentera Piratpartiets nya diskussionsforum. Kom och diskutera med oss!

För att det nya forumet ska vara mer levande än det gamla kommer antalet underforum att vara mycket mer begränsat. Men inget är hugget i sten, utan forumet kommer fortlöpande att utvecklas genom den feedback som kommer in.

All feedback är välkommen och ska lämnas i den forumdel som är avsedd för diskussioner om forumet. Detta kan röra sig om allt från skönhetsfel, buggar och funktioner ni skulle vilja se till allmänna förslag om hur forumet kan förbättras.

I samband med att forumet nu lanseras kommer partiets ”breddningsblogg” att pensioneras.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>