Nyhetsbrev 140304

vilkenstorebror

I dag har jag bra och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att det händer massor med piratsaker runt om i landet. Den dåliga nyheten är att det händer lite för mycket för att det ska få plats i ett enda nyhetsbrev. Så, glöm inte att hålla koll på vår hemsida, Facebook, Google+ och på Twitter om du vill vara helt säker på att inte missa något!

I media

Det har varit full fart i media den senaste tiden. Jag skrev en debattartikel till Aftonbladet om regeringens hbtq-hyckleri. Leo Rudberg, Torbjörn Jerlerup, Deeqa Hussein och Alexander Bard skrev en om samma ämne i SvD. Och migrationsminister Tobias Billström flydde allt ansvar när han bemötte kritiken.

Deeqa Hussein och Torbjörn Jerlerup har skrivit på Nyheter24:s nya debattsida om Piratpartiets vision om att riva EU:s murar mot omvärlden och skapa en human flyktingpolitik. Även Erik Einarson och Björn Flintberg skriver i Nyheter 24 om dataspel och lärande. Dessutom har Torbjörn Wester fått igång ett lokalt insändarnätverk som redan genererat en hög bra insändare.

Christian Engström har skrivit om Piratpartiet som frihetens vakthund inom EU på Europaportalen. Och, sist, men inte minst, Amelia Andersdotter har skrivit i Dagens Juridik om företagshemligheter.

Lokalt

Ute runt om i landet så är det en massa roliga aktiviteter planerade. I skåne så har man fastställt sin lista till regionsfullmäktige, i Helsingborg kommer man den 5:e mars att ha brädspelskväll och i Lund kommer man ha uppstartsmöte för PP Lund den 8:e mars.

I Linköping arrangeras flyersutdelning den 6:e mars och Norrköping har flera träffar i veckan som man kan passa på att komma på. I Uppsala har man planerat in ett extra medlemsmöte den 12:e mars, Härnösand har startat upp en lokal förening med buller och bång samtidigt som pirater i Stockholm vill att du hänger med dem ut på stan och kampanjar.

Piratpartiet i Örkelljunga har skickat ut ett lokalt pressmeddelande. Även Piratpartiet i Stockholms län har skickat pressmeddelande, om att lokalföreningen accepterar donationer i Bitcoin. Om fler lokalföreningar vill göra detsamma, kontakta Torbjörn Wester på torbjorn.wester@piratpartiet.se.

Mer Valpynt

Du har väl inte missat att vi lagt in mer valpynt på EU-valsidan? Nu hittar du inte bara headers till Facebook, utan även headers till Google+ och wallpapers till mobiler, surfplattor och datorer. Ladda hem dem här.

Sista chansen att åka till konferens i Bryssel

Nu är det sista chansen att anmäla sig till konferensen European Internet Governance and Beyond som går av stapeln nere i Bryssel från torsdagen den 20 mars till lördag den 22:a. Just nu finns det ett begränsat antal platser kvar för att få ersättning, omkring 3000 kronor om du bor i Stockholm. Man måste i så fall ha hört av sig till nils.agnesson@piratpartiet.se senaste onsdag 5 mars klockan 20.00.
Vill man enbart besöka konferensen utan att få ersättning regisitrerar man sig på http://europeanpirates.eu/.

Glöm inte EUs upphovsrättskonsultation

Du kan fortfarande vara med och påverka EU-kommissionens förslag till förändrad upphovsrätt. Svara på copywrongs.eu före 5 mars.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>