Nyhetsbrev 131001

bokbiblio1

13% kan tänka sig att rösta på Piratpartiet i EU-valet
87% av svenskarna är emot att deras kommunikation övervakas och 13% kan tänka sig att rösta på Piratpartiet i EU-valet. Det visar en opinionsundersökning som Piratpartiet och Ung Pirat beställt av Novus.

Bok & bibliotek i Göteborg
I helgen gick Bok & Bibliotek av stapeln i Göteborg och självklart var Piratpartiet på plats. Det var som vanligt både roligt och givande och jag vill passa på att tacka alla pirater som hjälpte till både med förberedelser och på plats.

Skälen till att Piratpartiet numera gjort det till en årlig tradition att vara på Bok & Bibliotek är många. Piratpartiet har en riktigt bra bibliotekspolitik som vi gärna vill visa upp. (Ladda hem pdf.) Dessutom letar sig cirka 100 000 kulturälskare varje år till mässan. Sist, men inte minst, så är det den mest mediabevakade mässan i Sverige.

Piratpartiet fördömer registrering av romer
Piratpartiet har tydligt fördömt polisens olagliga registrering av romer. Jag har skrivit en debattartikel i Aftonbladet: ”Övervakning drabbar utsatta grupper först”.

Edward Snowden kan få fredspris
Edward Snowden har nominerats till Sakharov-priset av Europaparlametets gröna grupp, där Piratpartiet ingår. Han är nu en av de tre kandidater som man kommer att välja pristagaren bland.

Sista chansen att anmäla sig till EUkon
Den 12 oktober bjuder Piratpartiet och Ungpirat in till en EU-konferens. I dag är det sista chansen att anmäla sig till den. Passa på!

Hjälp partiet dokumentera sin sakpolitik
Partiet har tagit stora steg mot en breddad politik och det är viktigt att vi har bra rutiner för att dokumentera vilka ställningstaganden vi tagit, hålla reda på förändringar av dem, och se till att sådana förändringar också kommer in i de sakpolitiska programmen. Vi behöver därför någon som hjälper oss att dokumentera vår sakpolitik.

Ha det riktigt bra,
anna_trobergnl1
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>