Nyhetsbrev 130910

facebook_1718523131

Det har varit en intensiv vecka där ett amerikanskt presidentbesök och FRA-skandaler avlöst varandra. Det är, kort sagt, goda tider för pirater som vill synas. Och det har vi verkligen gjort.

Ett par hundra pirater deltog i demonstrationen mot amerikansk övervakning under president Obamas besök. Tack till alla er! Dessutom har vi synts riktigt bra i media. Här är några av de inhopp vi gjort i media under veckan:

Med anledning av Obamas besök:
Rapport, P1 Morgon. TT, Dagens Opinion, QX, SVT Kulturnyheterna, P3 Nyheter, Expressen, Washington Post.

Under president Obamas besök publicerade Aftonbladet en debattartikel som jag skrivit: ”Fegt att inte ta upp den amerikanska övervakningen”

Med anledning av FRA-skandalerna:
Rapport (ca 4 min in i klippet), Metro, SvD, Studio Ett i P1.

Och minns ni den lilla videohälsningen som jag gjorde till Obama? New York Times såg den tydligen och citerade den. Dessutom publicerade Nyheter24 den i en nyhetsartikel om presidentbesöket. Det tar jag som ett tecken på att även små insatser kan färdas långt om man har lite tur. Därför har jag gjort ännu en videoblogg. Den här gången om FRA och NSA.

Seminarium om USA:s övervakning
Fredagen den 13 september arrangerar Piratpartiets ena EU-parlamentariker, Amelia Andersdotter, ett seminarium om den amerikanska övervakningen på Europahuset i Stockholm. (Regeringsgatan 65, klockan 13:00-15:00.) Övriga paneldeltagare är Sam Sundberg, Nicolas Espinoza, Fredrick Federley, Johan Sigholm. Du är välkommen!

Hjälp oss att bygga ett nytt forum!
Vårt gamla forum var trasigt och trist, så nu är det dags att dra igång ett nytt. Är det något vi vet att det finns gott om i Piratpartiet, så är det kodare. Nu har ni chansen att skina.

Piratpartiets YouTube-kanal behöver lite kärlek
Inför valåret kommer vi sakta men säkert att skruva upp aktiviteten på partiets YouTube-kanal. Det betyder att vi behöver fler händer som kan hjälpa till.

Ha det riktigt bra,
anna_trobergnl1
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>