Minnesanteckningar ledningsmöte online 31/3 2014

ledningen1

Deltagare: Anna Troberg, Marit Deldén, Henrik Brändén, Ola Nyström, Isabelle Danielsson, Torbjörn Wester, Jan Lindgren (adjungerad styrelsens sammankallande), Jenny Stavaeus  (adjungerad ekonomiansvarig), Mikael Holm (adjungerad Ung Pirat).

Tid: 19.00 – 20.30

Rapporterades och diskuterades:

Anna Troberg berättade att hon gått in i opinionsbildnings-mode. Hon har pratat på Digikult i Göteborg förra veckan, vilket var en trevlig påminnelse om att arbetet vi gör spelar roll: där fanns  representanter för Kungliga Biblioteket, museer, och andra som pratade om allt de skulle göra när upphovsrätten blivit reformerad.

Anna och Marit har gjort en turnéplan, där Anna ger sig ut och reser under april: Till några orter i Skåne samt Karlshamn i Blekinge före påsk. Till Norrland efter påsk, och till Östergötland med omnejd ytterligare någon vecka senare. Därefter finns Anna tillgänglig för orter i Mellansverige.  Hon är inbokad i Expresens valstuga lördag 10/5.

Anna ska prata på valupptakten i helg tillsammans med det brittiska Piratpartiets partiledare. Hon tänker lägga in en högre växel  med att blogga mer o skriva fler debattartiklar, och har senaste veckan svarat på ett oändligt antal enkäter om vad partiet tycker i olika frågor.

Diskuterades om det finns fler som kan hjälpa till att svara på enkäter som kommer till partiet inför valet. Tips mottages av Marit.

Henrik Brändén har arbetat med insamling av beställningar av listor till lokala val, inte mindre än 35 lokala föreningar har beslutat ställa upp. Henrik är i stort sett fördig med den försenade ekonomiska rapporten. Valupptakt kommer att äga rum på lördag, och det behövs lite handkraft att packa det nyanlända kampanjmaterialet i påsar deltagare kan ta med sig hem. Vidare har den nya lagen om redovisning av politiska partiers inkomster publicerats på ett lättöverskådligt sätt, och det kommer uppenbarligen att fortsätta vara möjligt att ta emot donationer anonymt. Meddelande om att generösa donatorer som inte är anonyma kommer att offentliggöras läggs ut på partiets donations- och fundraisingsidor under kvällen så de finsn där när den nya lagen träder i kraft.

Isabelle Danielsson har bokat båt för delegationen till Almedalen. Hon är i slutfasen med att boka allt för Pride, men hon kommer inte att kunna vara ansvarig på plats, så hon ska ha ett mörte med Elin Andersson från Stockholm i slutet av veckan. Kring Dreamhack behöver partiet inte göra så mycket planering, men är behjälplig om Jimmy frång Ung Pirat behöver hennes hjälp. Isabelle har också fått ansvar för valvakan, och mailat ett antal olika pubar i centrala Stockholm med förfrågan. Hon behöver kompletterande uppgifter för att kunna boka allt för Bok och Biblioteksmässan.

Isabelle har också samordnat kontakter med PP Norge, kring att de vill valkampanja bland invandrade svenskar inför våra val 2014.

Ola Nyström berättade att IT pillat en hel del med infrastrukturprylar, och inte har så mycket spännande att rapportera. De planerar att byta miljö helt för Piratepad, de siktar på att konvertera den till en Piratepad2/light, som kräver mindre utrymme, och som tyskarna använder. Det kommer dock att krävas väldigt mycket datakraft att göra konverteringen. De har börjat migreringen lite i bakgrunden, men huvuddelen återstår.

Jan Lindgren rapporterade att styrelsen har ett textbaserat onlinemöte samtidigt som UPK.

Mikael Holm berättade att UP haft kongress, som gick jättebra med 42 ombud. UP bygger upp en piratkalender som ska samla olika aktiviteter från både UP och parti och regnbågspirater över hela landet (en tidig version kan ses på http://piratkalendern.ungpirat.se).  De håller på att bygga en sida om UPs politik, och kan förhoppningsvis visa upp nya flyers och affischer digitalt på valupptakten.

Det konstaterades att David valamirat på UP och Marit från PP bör ta kontakt med varandra och samordna arbetet mot gymansieskolor.

Torbjörn har förberett våg nummer två av insändare till lokaltidningar. Med 32 ”spöksrivna” insändare har han nästan uppfyllt målet 33 st, med teman från sakpolitiska program och EU-valmanifest. Hälften är vinklade mot att de  etablerade partier inte vågar ta debatten om EU-frågorna.

Aktivisthelgen i Norrköping 12-13/4 görs om till en central utbildning i aktivism, där en person från varje ort som vill sända någon ska få resa och logi betald. Där ska vara en femkamp i aktivism, där man delas in i lag och tävlar i grenarna dörrknackning, flygblad i brevlåda, flygblad i hand, affischering, insändarskola.

Det nya forumet lanseras i ett nyhetsbrev i morgon. Det blir livaktigt och funktionellt bara om vi i ledningen för våra diskussioner med pirater och partivänner där.

 Jenny håller på för fullt med valsedelsbeställning och logistik kring dessa. Alla utom en förening har betalat, och den lovar pengarna ska vara inne i morgon. Vi behöver bestämma hur många exemplar vi ska ha av den centrala riksdagslistan. Jenny har börjat rapportera in listorna elektroniskt, och det flyter på hyfsat bra.

Marit har planerat Annas turné, och skickar ut mail om denna till de lokla föreningarna i morgon. En förfrågan om besök gick ut för 2 månader sedan, och de föreningar(/orter som planeras få besök är dels de som då svarade, dels stora kommuner med mycket aktivister och/eller potentiella väljare. Marit kommer att vara i Stockholm från torsdag till nästa fredag.

Nyhetsbrev skickas av Marit på tisdagar efter lunch, så vill man få med något ska det skickas till henne via mail före tisdag lunch, eller läggas in på därför avsedd plats i ledningens trello.

Marit inskärpte att efter valupptakt börjar valkampanjen på riktigt. Då måste vi i ledningen peppa mer centralt ifrån. Vi har hållit oss lite i bakgrunden hittills, men efter valupptakten måste vi visa oss mer aktiva i kampanjande. Samtidigt är det viktigt att tänka på att vi inte ska bränna ut oss själva och de aktiva.

En hälsning förmedlades från UPs förbundsordförande och valamiral:

Kampanj, kampanj, kampanj! Champagne, champagne, champagne!

Vid tangentbordet,
/Henrik Brändén

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>