Kurser/cirklar att köra lokalt. Kursledarkurs 15-16 juni.

megafon

Uppdatering 4/6 2013. Några platser återstår fortfarande på kursledarkursen. Den kommer att äga rum i Uppsala. Anmäl dig med mail till  henrik.branden@piratpartiet.se. Slut på uppdatering

Nu är de nästan färdiga: Två grundläggande kurser/studiecirklar för nya och gamla medlemmar, som man kan köra lokalt.

Piratpartiskola och utåtriktad kurs

En grundläggande ”Piratpartiskola”: Om varför folk gått med i partiet, partiets historia och partiets politik. Olika sätt att påverka och vara med och besluta i partiet (svärmande, trepiratsinitiativ, demokratiska beslutsstrukturer). Att planera och förbereda verksamhet. Grundläggande retorik och utåtriktat arbete.

Och en praktisk utåtriktad kurs, där man både lär sig grunderna för att övertyga, hantera media och skriva pressmeddelanden. Och tränar praktiskt på att skriva insändare, göra flyers/affischer och agitera och kampanja på gator och torg.

Bägge förväntas vara godkända av Vuxenskolan innan hösten börjar, så att de föreningar eller kluster av aktiva pirater som vill genomföra dem kan få Vuxenskolans hjälp med praktiska saker som lokaler. Mest hjälp kan man få om man kör dem som studiecirkel, men de fungerar även som helgkurser.

Bägge kurserna är nu nästan färdiga, och ni hittar dem här: Piratpartiskolan, Utåtriktad kurs. Kurserna skulle dock bli ännu bättre om fler medlemmar spelar in korta videosnuttar på någon minut vardera om varför de gick med i partiet, vad som varit det roligaste de gjort i partiet, och om något riktigt viktigt de varit med om i partiet. Lägg dem på youtube och posta länkar i kommentarsfältet, så lägger jag dem på plats. Ge annan feedback i kommentarsfältet här!

Kursledarkurs 15-16 juni i Stockholm/Uppsala

Känner du att det kanske skulle vara kul att leda en sådan cirkel/kurs, men att du är lite osäker? Då ska du komma på kurshelg 15-16 juni i ledarskap och pedagogik. Delar av de två grundkurserna används som exempel. Kursledare kommer att vara undertecknad Henrik Brändén samt Marit Delén och Göran Widham.

Resor betalas av partiet, men vi tar gärna emot frivilliga donationer av reskostnaden (ju fler sådana, desto mer utbildning kommer vi att ha råd med under året.) Försök i första hand ordna boende hos vänner, släkt och bekanta, men om det inte går kommer vi att försöka hjälpa till att hitta sängar hemma hos andra pirater.

Antalet platser är begränsat till 20. Varje lokal förening är garanterad att få skicka en person, och  sedan kommer resterande platser att fördelas mellan övriga intresserade med hänsyn till bland annat var det finns kluster av aktiva utan förening, samt geografisk spridning.

Sista dag för föreningar att rapportera in vem de skickar på kursen är söndag 31 maj, och samma dag vill vi ha in anmälningar från övriga som är intresserade av att delta. Anmäl med mail till henrik.branden@piratpartiet.se.

Henrikteckning215Henrik Brändén. Ansvarig för studier i ledningen.

Kommentarer

Nyhetsbrev – 130507 « Ledningsbloggen skrev

[…] Max  20 platser, varje förening garanterad en plats, vid anmälan senast 31 maj. http://ledning.piratpartiet.se/kursercirklar-att-kora-lokalt-kursledarkurs-15-16-juni/ Filmsnutt: Anna Troberg gästar ”Hacking the #exile6e” och berättar bland annat om […]

Nyhetsbrev – 130507 « Piratpartiet skrev

[…] Max  20 platser, varje förening garanterad en plats, vid anmälan senast 31 maj. http://ledning.piratpartiet.se/kursercirklar-att-kora-lokalt-kursledarkurs-15-16-juni/ Filmsnutt: Anna Troberg gästar ”Hacking the #exile6e” och berättar bland annat om […]

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>