Boka in dig som vallokalsvärd!

ppval

Eftersom Piratpartiet fick över 7% i förra valet och då fick två mandat i EU-parlamentet så får vi också våra valsedlar utlagda över hela landet. Det hjälper partiet en lång bit på vägen. Men en sak vi inte får hjälp med är trevliga pirater som står utanför vallokalen på valdagen, ger en valsedel och ler mot de som ska rösta. Det måste vi fixa alldeles själva. Det är tur att det inte är svårt att hitta trevliga pirater som gärna hjälper till!

Därför har vi satt upp ett vallokalsbokningssystem där du kan skriva upp dig som vallokalsvärd under söndagen. Det är ett enkelt och riktigt roligt sätt att engagera sig sista dagen innan allt är avgjort. Dessutom är det många som inte bestämmer sig för vad de ska rösta på förrän de står i vallokalen så det gör skillnad om man står utanför och räcker någon en valsedel för att visa att Piratpartiet är det alternativet de borde välja.

Hur du gör:
Du följer den här länken och väljer den kommunen du befinner dig i. Du kommer få upp alla möjliga vallokaler som finns i den kommunen och då trycker du på ”Boka mig” så får du upp ett formulär som du ska fylla i. Fyll i de tider som du kan stå där och tryck på ”Spara”.

Sen kollar du upp vem som i din närhet har valsedlar genom den här länken och ringer upp den personen så att du kan hämta upp en bunt hemma hos dem. Tänk på att de finns på ett ställe per län så det är bra att du hör av dig så fort som möjligt så att du hinner hämta valsedlarna.

Ta med dig:
* Ta på dig en PP-tröja eller något annat som anger var du kommer ifrån. Att göra en egen namnbricka med ditt namn exempelvis ”Kalle Andersson, Piratpartiet” eller ”Anna Svensson, Ordförande Piratpartiet Sveg” funkar bra.
* Se till så att du har en jacka eller tröja utan partibeteckning som du kan ta på dig om du av någon anledning behöver gå in i själva vallokalen (för att gå på toaletten eller liknande).
* Ta med paraply utifall att det börjar regna och eventuellt en termos med kaffe/choklad så du orkar stå där i flera timmar!

Vallokalsetikett:
* Det är INTE tillåtet att argumentera eller kampanja för politiska partier utanför vallokalerna! Det är extremt viktigt att komma ihåg. Man får svara på enklare frågor men om väljarna vill veta mer så hänvisar man dem till vår hemsida istället.
* Det är inte tillåtet att gå in och ta valsedlar i själva vallokalen. Om du får helt slut kan du fråga dem på plats om det finns tillräckligt för att du ska få några, men det är mycket bättre om du ser till att ha tillräckligt redan innan.
* Ställ dig inte så att du blockerar någon annan som också står och delar ut valsedlar för ett annat parti.
* Var artig och trevlig mot alla.

Nu är det bara två dagar kvar så nu är det dags att lägga ni en ännu högre växel och spurta sista sträckan!

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>