Nyhetsbrev 140220

12-1

Pirater överallt. I media, på nätet och på gator och torg. Det är precis som det ska vara lite mindre än hundra dagar kvar till EU-valet. Keep up the good work, allihop!

I media

I förra veckan fick Piratpartiet 2,5 minuter i Rapport. Jag, Elin Andersson och ett gång andra pirater intervjuades. Dessutom berättade jag för SvD om min dröm om en visselblåsare på FRA.

Kim Restad har berättat för Nyheter 24 om varför hon tänker rösta på Piratpartiet. Christian Engström har skapat chockrubriker i sin hemkommun Nacka och Amelia Andersdotter har pratat med Aftonbladet om vad hon vill jobba med i EU under nästa mandatperiod.

Lokaltidningar
Vi behöver synas mer i lokaltidningar. Det är enkelt och ger stor effekt! Torbjörn Wester är ansvarig för att stödja det lokala mediaarbetet, och håller på att bygga upp ett nätverk med pirater som vill skriva insändare till lokaltidningar. Läs mer på hemsidan och mejla på torbjorn.wester@piratpartiet.se för att anmäla ditt intresse.

Lokalt

Det händer en hel del saker lokalt runt om i landet just nu. I Herrljunga samlas pirater den 21 februari klockan 17.00 på Torget och delar ut flygblad och pratar Piratpolitik. Även i Västerås kommer man tillsammans med Ung Pirats förbundsordförande Gustav Nipe att dela ut flyers den 21 februari redan klockan 12.00. Den 26 februari så kommer man att starta upp lokalföreningen Piratpartiet Härnösand. Kom till Fiskaregatan 11 (i det stora gula huset) klockan 18.30 så kan du också vara med.

Om du bor i Karlshamn så har de en informationsträff den 26 februari klockan 18.00 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler. Gustav Nipe kommer vara där och svara på frågor och prata valår med intresserade pirater. I Norrköping har man beslutat att hålla aktivitet fem dagar i veckan och presenterar sina idéer i ett lokalt pressmeddelande. I skåne håller man för fullt på att fixa sin regionslista inför lokala valen. Piratpartiet Göteborg kommer ha årsmöte den 22 februari.

Vill du veta vad för aktivitet som händer omkring där du befinner dig så ta kontakt med de lokala kontaktpersonerna och fråga.

Aktivistinitiativ
Vill du ordna något som kostar pengar men det ser skralt ut i kassan? Då kan du ansöka efter att få ta del av den budgetpost som heter aktivistinitiativ som är till för just initiativ som aktivister hittar på. Det kan vara allt ifrån att hyra torgplats till att ha en kurshelg för lokala pirater. Ansök genom att maila Marit Deldén på marit.delden@piratpartiet.se och beskriv vad du vill göra och hur mycket det kommer kosta.

Piratpynta dina sociala medier

I förra veckan flaggade vi för Facebook-headers med pirattema. Nu kan vi dessutom presentera headers till Google+ och wallpapers till telefoner, surfplattor och datorer.
Visa världen att du röstar Pirat!

Event och utbildningar

Kampanjledarutbildning 8-9 mars
Anmäl dig redan idag till Piratpartiets Kampanjledarutbildning som är till för såväl engagerade som nyfikna medlemmar som vill ta itag med kampanjandet på orten och se till att Supervalåret 2014 förtjänar sitt namn. Läs mer om kursen och hur man anmäler sig här.

Brysselresa 21 mars
Du har väl inte glömt bort att du kan åka ner till Bryssel i mars och besöka EU-parlamentet och våra två parlamentariker? Förutom ett 100-tal andra svenska pirater kommer det minst lika många till från andra länder i Europa. En buss från Malmö avgår på kvällen den 19 mars, och annars finns det möjlighet att få flygresan ersatt. Mer information finns på deras hemsida.

EU-valupptakt 5 april
Missa inte Piratpartiets och Ung Pirats EU-valupptakt 5 april i Stockholm. Fråga ut våra toppkandidater, träffa internationella gäster, drillas i kampanjstrategi, mingla och nätverka. Läs mer på hemsidan. Anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>