Nyhetsbrev – 130827

800px-Canopus

Jag älskar doften av valupptakt på morgonen. Den gör mig glad och laddad. Visst kan man muttra om att det är jobbigt med valarbete och att det är uppförsbacke och annat trist, men det är inte vägen till valframgång. Vägen till valframgång går inte via mörkret, utan via ljuspunkterna. Det bästa av allt är att du är en av alla de där ljuspunkterna.

”Men”, kanske du tänker. ”Jag är ingen ljuspunkt.” Jo, det är du. Varje gång du sätter upp en kampanjaffisch eller delar ut ett flygblad, så är du en ljuspunkt. Varje gång du demonstrerar. Varje gång du går på en piratfika, eller pratar med dina kompisar om piratpolitik. Varje gång du bloggar eller twittrar om piratpolitik. Varje gång du på något kreativt och kul sätt hjälper partiet att synas och höras, så är du en av de ljuspunkter som visar oss alla vägen till valframgångar 2014. Glöm aldrig det.

Politiska utskott

Som ni kanske har sett, så har vi börjat få talespersoner inom olika politiska områden. (Här kan du läsa lite mer om vad en talesperson gör.) Det är ännu ett steg i att stärka partiet inför valåret. Talespersonernas arbete kan ni följa på Talespersonsbloggen. Partiet behöver snart några fler talespersoner och vi kommer att annonsera ut det på hemsidan och ta upp det i kommande nyhetsbrev. Så, om du är intresserad av en spännande och utvecklande uppgift i partiet, så håll utkik.

Varje talesperson kommer att bygga upp ett politiskt utskott kring det politiska område hen är talesperson för. Torbjörn Wester har redan fått ihop ett rättspolitiskt utskott. Anton Nordenfur söker pirater som är intresserade av innovationspolitik. Det kanske är du? Vår utbildningspolitiske talesperson, Erik Einarsson, kommer även han att inom kort annonsera efter pirater som vill sitta i det utbildningspolitiska utskottet. Håll utkik efter det!

Demonstration när Obama besöker Sverige

Onsdagen den 4 september är president Obama i Sverige på besök. Det är ett utmärkt tillfälle för Piratpartiet, Ung Pirat och andra att demonstrera vårt missnöje med amerikansk övervakning och hetsjakt på visselblåsare.

Den 4 september lägger vi alla andra politiska meningsskiljaktigheter åt sidan och enas i kampen mot övervakningssamhället tillsammans med en rad andra organisationer i
Nätverket 4 september. Demonstrationen kommer preliminärt att börja 17:00 på Medborgarplatsen i Stockholm. Detaljerna är fortfarande inte på plats, men här finns den information vi har just nu. Här finns demonstrationens Facebook-event. Google+-event kommer inom kort.

Vi hoppas att det kommer så mycket pirater som möjligt. Se till att det syns att ni är pirater. Ha lila kläder, ta med en flagga, gör ett eget schyst plakat eller vifta glatt med ett av de plakat som ledningen tagit fram och som kommer att finnas på plats.

anna_trobergnl1Vi hörs nästa tisdag!
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Henry Rouhivuori skrev

I ett av de första försöken att fotografera stjärnhimlen (med en digitalkamera) i starkt månljus och gatlyktor så fick jag med ett litet svagt stjärnfall. Då det var mycket överraskande ty jag har sedan dess inte fått med ett endaste stjärnfall (på 15 sekunder). Jag hyser därför stort hopp till att ett fyrverkeri utbryter den 14 september 2014.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>