Nyhetsbrev 140213

Jan Lindgren och Ola Nyström delar ut flyers.

Det är, om jag räknat rätt, 101 dagar kvar till EU-valet och det märks. Den första opinionsundersökningen har kommit. Vårt valmanifest har presenterats och runt om i landet har det dessutom demonstrerats mot övervakning.

Inför EU-valet

Valmanifestet har presenterats
I går presenterade Piratpartiet sitt valmanifest inför EU-valet. Vi skickade ut ett pressmeddelande och passade samtidigt på att lansera vår EU-valssida på webben.

Vi är piratpyntade, är du?
När valmanifestet presenterades passade vi dagen till ära dessutom på att pimpa upp våra sociala medier ordentligt. Du kan också piratpynta dig på nätet! Vi har tagit fram lite Facebook-headers som du kan ladda hem och använda. Headers, banners och avatarer till tex Google+, Twitter och bloggar kommer inom kort.

Tidigare i veckan

Demonstrationer: The Day We Fight Back
Piratpartiet var även med på demonstrationer runt om i landet på temat ”The Day We Fight Back”. I Stockholm var det ca 100 pirater och aktivister på plats och kämpade tillsammans för att bli hörda i mediabruset. Bland annat Biblioteksbladet och Sveriges Radio skrev om demonstrationen.

På gång

Svara på en EU-enkät om upphovsrätten
Just nu finns en unik chans att pressa EU att reformera upphovsrätten, så att exempelvis fildelning för privat bruk kan bli lagligt. EU har en ”konsultation” kring upphovsrättsfrågorna och sidan copywrongs.se gör det enkelt för vanliga medborgare att vara med och svara. Du får till och med skriva svar på svenska. Det är jätteviktigt att så många pirater som möjligt tar sig tid att svara på enkäten. Deadline är 5 mars.

Lokalt
Vill du aktivera dig i ditt närområde så ta kontakt med de lokala föreningarna eller de lokala kontaktpersonerna i ditt område så kommer de hjälpa dig att bli aktiv. I Lund ordnas en aktivistträff på Winstrupsgatan 1 den 15:e februari mellan 13.00-18.00. Christian Engström kommer befinna sig på den så är du nyfiken på hur det är i EU eller på Piratpartiets politik eller bara vill träffa lite trevliga pirater så dyk upp.

Opinion

Piratpartiet särredovisas i den första opinionsundersökningen inför EU-valet
Novus presenterar den första opinionsundersökningen inför EU-valet där Piratpartiet särredovisas. Jag har bloggat om Piratpartiets utveckling från 2009 och att vi nu äntligen börjar se att vi bryter genom medias riksdagsfixering och har ett stabilt stöd hos de som spontant anger partistöd.

Sociala medier

Följ våra EU-kandidater på Twitter!
Följ gärna Christian, Amelia, mig och de andra EU-kandidaterna på Twitter. Det är ett bra sätt att hålla sig a jour med piratfrågor i den politiska debatten. Dessutom gör media ibland undersökningar om vilka kandidater eller partiledare som har flest följare och de listorna vill vi så klart ligga bra till på.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>