Novus: Piratpartiet 3,9 %, spurtar om både C och F! inför Eu-valet!

pp_buss

Det är inte bara Halmstadborna som får se Piratpartiet köra om. I dag släpper Novus en opinionsundersökning inför EU-valet. Piratpartiet får 3,9% och spurtar förbi både Centerpartiet och Feministiskt Initiativ med råge.

I sin helhet ser undersökningen ut så här:

Socialdemokraterna – 26,9 %
Moderaterna – 16,3 %
Miljöpartiet – 14,9 %
Vänsterpartiet – 10,2 %
Folkpartiet – 8,4 %
Sverigedemokraterna – 6,6 %
Kristdemokraterna – 6,4 %
Piratpartiet – 3,9 %
Centerpartiet – 3,2 %
Feministiskt Initiativ – 2,5 %
Junilistan – 0,2 %

Siffrorna är inte unika. För tio dagar sedan fick vi 3,1 % i en mätning gjord av SKOP. Vi klättrar och är nu så nära ännu en mandatperiod i Bryssel att vi nästan kan lukta den beiga heltäckningsmattan i Europaparlamentet.

Detta är inte resultatet av bananskal in i media, för något sådant har vi inte. Detta är ingen hype. Detta är resultatet av fem års hårt arbete i Bryssel, av fyra års förberedelser här hemma i Sverige och fantastiskt aktivistarbete runt om i landet. Piratpartiet är bra på att spurta. Det visade vi 2009. Nu ska vi spurta oss ända till Bryssel en gång till!

Jag vill säga ett stort tack till alla er som står och fryser i valstugor, som lägger flygblad i brevlådor och som debatterar i skolor! Ni är awesome och jag är så stolt och glad över att få valkampanja med världens bästa aktivister!

Piratpartiet har levererat i Bryssel. Läs den korta versionen och den långa versionen. Här finns vårt valmanifest och här kan du läsa om våra toppkandidater.

Glöm inte att piratpynta din webbnärvaro eller skriva ut en pirataffisch och sätta upp i skolan eller på jobbet! Det finns dessutom tid kvar att beställa kampanjmaterial i Piratshoppen!

Nu kör vi stenhårt ända fram tills vallokalerna stänger den 25 maj!

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

P.G. skrev

Trevligt! är nog det minsta man kan påstå. :)

Har själv redan (förra helgen) förtidsröstat och det var inte så svårt att välja ”lapp” att sätta i kuvertet. ;)

niklas berglund skrev

bara så ni vet ,så fanns inte eran röstsedel att tillgå i iggesund vid 10 snåret . lite konstigt då både sd o fi fanns

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>