Valanställningar klara

ballong

Partiledningen kommer under valrörelserna 2014 att förstärkas genom att två partivänner arbetar heltid för partiet:

Torbjön Wester kommer som ”förste valanställd” bland annat att arbeta med externt opinionsbildande, media, stimulera till lokalt valarbete och samordna mellan ledning och EU-parlamentariker. Dessutom kommer han att få syssla med tusen andra saker som dyker upp. Han börjar arbeta 1 februari. I anslutning till det lämnar han sin post i styrelsen.

Marit Deldén kommer som ”valanställd” bland annat att arbeta med planering av centrala kampanjturnéer, samordning mellan centralt och lokalt kampanjarbete, att hålla webbsidan uppdaterad och få ut central verksamhet i sociala media. Samt även hon med tusen andra saker som kommer att dyka upp. Hon börjar arbeta den 1 januari, och hennes anställning kommer att få stöd från arbetsförmedlingen genom instegsjobb.

marittorbjorn

Bägge kommer att kombinera arbete hemifrån med att kunna använda en arbetsplats i anslutning till Ung Pirats kansli i Uppsala, och en lokal som under valrörelsen planeras finnas i Stockholm. Arbetsbeskrivning för de två tjänsterna finns här.

Jag och Anna hälsar dem bägge välkomna till sina nya roller i partiet. Vi är övertygade om att de kommer att hjälpa oss göra två riktigt bra valrörelser.

Henrikteckning215Henrik Brändén, ledningen

 

 

 

 

 

PS: Några noteringar om processen
Processen fram till dessa anställningar har varit som följer:

1) I ledningen fick vi först rätt sent under hösten klarhet i att pengar från regeringen skulle ge oss ekonomiska resurser som skulle räcka till ett par anställningar (i synnerhet om någon eller några av dem kunde delfinansieras med instegsjobb eller liknande), men redan under våren började vi sondera terrängen för att se om det fanns möjligheter och underlag för anställningar.

2) Vi identifierade därför de största behov vi såg av anställningar, vilka arbetsuppgifter som behövde kunna täckas, och vilka krav vi behövde ställa på dem som skulle få jobben.

3) Eftersom styrelsemöten sker såpass sällan fanns inte tid att vänta med att sätta igång processen till efter nästkommande styrelsemöte. Vi skickade därför ett mail till styrelsen den 20 novmeber där vi skissade de ekonomiska förutsättningarna, tydligt beskrev vilka tjänster vi tänkte utlysa och frågade om styrelseledamöterna hade några synpunkter på att vi gjorde detta. Några styrelseledamöter gjorde tummen upp, ingen anmälde tveksamhet, och utan protester från andra i styrelsen konstaterade sedan flera styrelseledamöter att tystnaden skulle tolkas som bifall.

4) Vi lade därför ut en utlysning för de två tjänsterna på partiets hemsida (länk).

5) Vi tog emot en rad ansökningar från pirater som alla hade bra saker att tillföra partiet. Efter att ha gått igenom ansökningarna valde vi så ut de två personer som vi ansåg mest lämpade för respektive uppgift.

6) Ledningen går nu vidare med att göra förslag till budget för valåret för partiet. Den ska behandlas på styrelsens möte i januari. Om det då visar sig finnas plats för ytterligare anställning kan en ny utlysning ske.

(Edit: Jag har tagit bort namn på personer som sökt tjänsterna på begäran. /AT)

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>