Rösta Pirat – förtidsröstningen börjar idag

CErosta

Idag är det första dagen som du kan gå och rösta!

Det har vår egen toppkandidat Christian Engström redan hunnit göra. Tillsammans med ett gäng andra pirater som delat med sig av bilder, tweets och uppdateringar på facebook. Nu är det din tur.

Det är dessutom väldigt enkelt att göra det:
Ta med ditt röstkort till en av förtidsröstningslokalerna. På röstkortet står det öppettider för några lokaler i din närhet eller så kan du leta upp vilken du vill på valmyndighetens hemsida. Du kan rösta vart du vill i landet, det behöver inte vara där du bor. Röstkorten skickas ut 2-7:e maj så få inte panik om du inte har fått ditt än. Har du fortfarande inte fått ditt röstkort i slutet av den här veckan, så gå in här och beställ hem ett nytt.

När du kommit fram plockar du på dig en valsedel från Piratpartiet. Det ska finnas valsedlar i alla vallokaler, annars är det valfusk och ska såklart anmälas. Var trevlig mot personalen om du måste fråga efter våra valsedlar, men vi har hittills inte hört om att det ska ha varit något problem.

Du får ett kuvert och sen går du bakom skärmen som finns i lokalen. Du kan välja att kryssa EN av kandidaterna på listan, det är alltid uppskattat, eller välja att låta bli. Oavsett så räknas såklart rösten. Se bara till så att du inte kryssar fler eller ritar något på valsedeln, då är den inte giltig längre.

Lägg valsedeln i kuvertet, klistra igen det och lämna över det till personalen som kommer kryssa för att du har röstat.

Svårare än så är det inte!

När du går och röstar så ta gärna ett foto och visa alla du känner och uppmuntra dem att också gå och rösta. Även om de inte röstar för Piratpartiet gör du ändå en god gärning för demokratin genom att få dem att rösta i ett så viktigt val som EU-valet är. Använd gärna hashtaggen #jagharröstat när du lägger upp dina bilder.

Vill du ha lite argument för att de du känner ska plocka till sig en valsedel från Piratpartiet kan du kika på den här filmen som Marie Andersson aka Opassande har gjort med hjälp av vår vice partiledare Marit ”Leffe” Deldén:

Iväg och rösta nu!

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>