Protokoll från ledningsmöte 2013-03-25

ledningen2
Närvarande:
Anna Troberg
Jan Lindgren
Marit Deldén
Ola Nyström
Nils Agnesson
Andreas Svensson
Henrik Brändén

1. Partiledare tar påsksemester
Partiledaren kommer ta semester under påskhelgen. Under den tiden tar resten av partiledningen kollektivt ansvar för att fånga bollar som kommer flygande, och ta kontakt med PL ifall någon av dem behöver hennes omedelbara uppmärksamhet.

2. Partiledarbeslut om befogenheter ifall partiledaren faller ifrån
Utifrån stadgarna kan det råda oklarhet om vad som sker ifall partiledaren blir oväntat sjuk, eller av andra anledninger inte kan utföra sina uppgifter. Följande partiledarbeslut har därför fattats:
Om partiledaren pga sjukdom eller andra anledningar inte kan fullgöra sina uppgifter övertar partisekreteraren partiledarens befogenheter i avvaktan på att partiledaren återkommer eller att partistyrelsen utser ny partiledare.

3. PPI-ansökan
Ansökan om observatörsstatus i PPI skickades in 2013-03-21.

4. Tapiren
Att få ut nyhetsbrev har börjat rulla på och ett har skickats ut. Alla i ledningen måste hjälpa till med att tipsa om länkar som kan användas och uppmuntra andra att göra samma sak.
En guide till vad för typ av länkar som ska tipsas om bör skrivas.

5. Dreamhack
Ledningen ska kontakta UP om dreamhack för att kolla hur många som ska åka. Anna Troberg och Isabelle Danielsson ska åka från Piratpartiet.

6.Pengautdelningsregler
Nils Agnesson, Henrik Brändén och bolaget Piratprylar har tagit fram ett förslag för hur pengautdelningsreglerna ska se ut samt vilken typ av kampanj- och profilmaterial som ska delas ut.  Förslaget diskuterades och några justeringar gjordes, varpå ledningen fastställde en ordning enligt bilaga.
Vi når ut med informationen genom att blogga på ledningsbloggen och aktivistbloggen. Det ska även gå ut ett funktionsärsmail och ett nyhetsbrev om saken.

7. Ta bort kl/vl/dl
Anna kommer skicka ut ett mail till funktionärer och lokala ansvariga under v.14 kring detta.
Nils Agnesson kommer fortsätta ha kontakt med Anton Nordenfur i Partistyrelsen om nya lokala föreningar.

8. Guide för uppstart av föreningar
Andreas Svensson ska prata med emma om hon kan hjälpa till att redigera den guide som redan tagits fram.

9. Valsedelsbokningssystem
Valsedelsbokningssystemet fungerar och kommar att fungera bra även om rollerna kl/vl/dl tas bort. Däremot behövs eventuell ny programsvara som Ola har ansvar för.

10. Lokala föreningar på hemsidan
Varje lokal förening ska ha en egen blogg på hemsidan.
Om någon vill starta om en förening så ska de få möjligheten att ha en blogg på hemsidan för att kunna publicera om lokala händelser och uppstartsmöte.
Andreas Svensson har ansvar för att medlemmar som vill bilda en lokal förening ska ha möjlighet att få en blogg.

11. Ta bort gamla bloggar
Ola Nyström ska ta bort gamla utdaterade bloggar från hemsidan och se till att de arkiveras på ett sätt där man ändå kan komma åt gammal information om det skulle behövas. Det gäller bland annat http://syd.piratpartiet.se/ mfl.

12. Sakpolitiska program
Ledningen har gjort färdigt fem sakpolitiska program (immaterialrätt, integritet, informationspolitik, kultur och mångfald) och de har skickats till partistyrelsens ledamöter. Dessa kommer titta på förslaget, skicka synpunkter till ledningen för ytterligare revision för att styrelsen  sedan ska kunna ta beslut om programmet i juni.

13. Studieförbund
Henrik Brändén har varit i kontakt med Studieförbundet vuxenskolan. Om vi skriver avtal med dem så kommer de att kunna bidra med lokaler till lokalt aktiva och lokala föreningar när de ska hålla utbildningar eller andra event.
Information om detta ska publiceras på ledningsbloggen.

14. Intern och Extern kurs 
Henrik Brändén och Marit Deldén håller på att ordna med att få dessa färdiga. Deadline har utökats till mitten av april istället för slutet av mars.
Det ska leda till en kursledarkurs som kan hållas i maj-juni.
En kurs i mediaträning håller även på att tas fram.

15. Medlemsmötesskola
Henrik Brändén ska skriva ett blogginlägg om hur man kan påverka under ett medlemsmöte.

16. Accesser i pirateweb
Marit Deldén håller på att skriva ett dokument om detta som kommer att tas upp för diskussion inom ledning på ett senare ledningsmöte.

17. Rensa roller i PW
Jan Lindgren har börjat processen att rensa bort roller i PW där folk sitter på roller som de egentligen inte ska ha. Detta arbete fortsätter i april.

18. Övrigt
Punkterna för vad ledningen ska göra under april gicks igenom snabbt under mötets sista minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>