Platser kvar på ledarskap- och kursledarkurs 15-16/6

Jama Masjid (IndiaÕs grootste moskee, gebouwd in Afghaanse stijl)

Helgen den 15-16 juni genomför vi en kurs i Uppsala om ledarskap, pedagogik och att leda studier i partiet. Kursen riktar sig framför allt till dem som leker med tanken att dra igång eller vara ledare för studiecirklar/kurser lokalt i partiet.

Vi har ju redan tagit fram material för en grundkurs och en kurs i utåtriktat arbete, och när valet närmar sig kommer vi också att ta fram en kurs om valkampanjande och våra valfrågor. Alltihopa kurser som man ska kunna köra lokalt. Och för att hjälpa till med det har vi alltså tagit fram denna kurs.

Tillräckligt många har anmält sig för att vi ska köra kursen, men det finns flera platser kvar, så den som är intresserad av att delta, skicka ett mail till henrik.branden@piratpartiet.se

Preliminärt program:

  • Lördag förmiddag: Ledarskap. Vad är en grupp. Vad är ledarskap. Olika ledarskapsstrategier.
  • Lördag eftermiddag: Lärande. Vad är kunskap? Vad är lärande? Faktorer som underlättar/hjälper respektive stör lärande.
  • Söndag: Att leda lärande i partiet. Här sätter vi ihop de två blocken från förra dagen, och utvecklar det till konkreta råd i den konkreta situationen att man leder studier i cirkel/kursform i partiet.

Kursen startar lördag kl 11.00 och äger rum i centrala Uppsala. Den avslutas söndag kl 15.00.

Kursledare:
Ledare kommer att vara Göran Widham, Henrik Brändén och ev Marit Deldén.

(Henrik har varit lärare på högskola och gymnasium, skrivit läromedel för gymnasium och högskola, och arbetat i flera pedagogikutvecklingsprojekt, bland annat i samarbete med Nobelmuséet. Göran Widham har undervisat och utvecklat utbildning på många nivåer och lett ett utbildningsföretag.)

Praktiskt:
Resor betalas av partiet, men vi tar gärna emot frivilliga donationer av reskostnaden (ju fler sådana, desto mer utbildning kommer vi att ha råd med under året.) Beställ biljetter och lägg in ett expenceclaim i Pirate Web så får ni ersättning relativt snabbt i efterhand.  I undantagsfall kan man begära ett förskott i Pirate Web, som man redovisar i efterhand.

Boende: Försök i första hand ordna boende i Uppsala (eller i nödfall Stockholm) hos vänner, släkt och bekanta. Om det inte går kommer vi att försöka hjälpa till att hitta sängar hemma hos andra pirater.

Henrikteckning215Henrik Brändén. Ansvarig för studier i partiledningen.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>