Paneldebatt med Amelia Andersdotter, Europahuset fredag kl 15.00

599430_4993634644706_1415534328_n
På fredag den 24 maj anordnar vår Europaparlamentariker Amelia Andersdotter en paneldiskussion om e-legitimation och den nya förordning som är på väg genom EU.
I korta drag handlar det om hur EU vill att den privata och säkra kommunikationen mellan medborgare och den offentliga förvaltningen ska ske, hur vi ska identifieras/autentiseras mot varandra och hur det ska fungera över gränserna i EU. Problemet med förordningen är att den försöker harmonisera en uppsjö av olika system och rättsliga traditioner (såsom den tyska byråkratiska traditionen med det italienska närmast traumatiska myndighetskommunicerande med den svenska e-legitimationen som administreras av banker osv osv) och detta är en himla röra.
Allmänheten är hjärtligt välkommen att delta i publiken i den 1,5 timme långa paneldiskussionen på Europahuset i Stockholm kl 15:00, ställa frågor eller bara fika.
I panelen sitter Eva Ekenberg från E-legitimationsnämnden, Tobias Pulls från Karlstad Universitet och Jörgen Sandberg från Sveriges Kommuner och Landsting.
Välkomna till Europahuset på Regeringsgatan 65 Stockholm. Fikat börjar en stund innan evenemanget.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>