Nyhetsbrev – 2012-04-11

tapiren_3_11042012-207x300

(Ladda ner nyhetsbrevet i layoutat och klickbart format eller läs mer här nedanför.)

Anna Troberg:
Dags för piratkonferens i Prag
I helgen går Pirate Parties Internationals (PPI) årliga konferens av stapeln i Prag. Jag och ett gäng andra svenska pirater kommer naturligtvis att vara på plats. Konferensen är en viktig social plattform där man både kan dela med sig av sina egna erfarenheter och suga åt sig av andras. Just nu tittar vi alla på tyskarnas framgångar, men det är även viktigt att titta på de piratpartier som just bildats och se vilka nya idéer som bubblar upp till ytan där. Sverige och Tyskland kan inte ensamma bära framtiden på våra axlar. Framtiden kan vi bara bära tillsammans med alla de andra piratpartierna. Läs mer>>

Emma Marie Andersson:
Tapiren utvecklas
Det här blir tredje gången vi gör en pdf-version av nyhetsbrevet och det har varit övervägande positiva reaktioner. Så bra, att andra användningsområden hittats. Bland annat har jag snackat med Ola Nyström, ansvarig för IT-gruppen om att ordna fram en url-förkortare. Flera har nämligen bett om att vi lägger med webbadresserna i Tapiren så att det funkar att skriva ut och hänga upp på väggar. Adressen behöver vara såpass läslig så man kommer ihåg den emellertid, så en förkortare-grej (teknisk term) ska fixas fram som gör att vi kan skräddarsy www-adresser. Fortsätt gärna tipsa oss om hur vi kan utveckla Tapiren!

Veckans citat:
”Det är inte så att världen saknar pansarvärnsrobotar. Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de köpte franska i stället?”
Carl Bildt i SvD om varför andras brist på moral gör att man inte behöver ha en själv heller.

I media:
Anna Troberg i Ekot: ”Nu breddar vi vår politiska plattform”
Paul Frigyes i DN: ”Nätjättarna vill veta allt om dig”

Mot Acta:
Läkare utan gränser protesterar mot ACTA med otyst minut.

Tipsa Tapiren!
Tipsa gärna om saker som borde vara med i Tapiren. Mejla ledningen@piratpartiet.se. (Märk mailet med ”Tapiren” i ämnesraden.)

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>