Nyhetsbrev 140409

ballong

Idag fyller vår partiledare Anna Troberg 40 år och det är därför inte hon som skiver detta nyhetsbrev för är det en dag man förtjänar helt ledigt är det när man fyller år. Ge henne gärna en trevlig hälsning på hennes blogg dagen till ära.

I media

Gårdagens fantastiska nyhet var att Datalagringsdirektivet har ogiltighetsförklarats av EU-domstolen. Det har visat sig att direktivet är precis så integritetskränkande som vi hela tiden har sagt. Detta är en stor seger för den personliga integriteten. Anna Troberg skrev om det i Nyheter 24, Christian Engström i Ny Teknik och Amelia Andersdotter har bloggat om domen.

Utöver den stora nyheten så har Anna Troberg skrivit en debattartikel om programmet Trolljägarna samt varit med i Debatt på SVT och debatterat frågan med Aschberg. Amelia Andersdotter har även hon varit med i TV genom att medverka i Malou Efter Tio (börjar ca 45 minuter in i klippet).

En annan händelse som både SVT Nyheter och Aftonbladet har uppmärksammat är när Anna Troberg blev inlåst av sina katter på sin egen toalett och fick använda McGyver-liknande färdigheter för att ta sig ut. Nej, det är inte ett skämt, vi lovar.

Lokalt

Med valupptaken i lördags som startskott inför EU-valets intensivaste valkampanjande är det inte underligt att den lokala aktiviteten ökar. Flyersutdelningar ordnas i exempelvis Lund, Malmö, Helsingborg och Stockholm. Linköping har även de flyersutdelning varje vecka och de håller även på att bygga en 3D skrivare, hälsa gärna på i deras nya centrala kansli.

Till helgen kommer pirater från hela landet kampanja i Norrköping på Aktivistträningshelgen. För att ha koll på vad som händer i Umeå kan du kika in på deras eventkalender och i Örebro ordnar äter man pizza tillsammans och pratar politik varje torsdag.

Det är dessutom färdigt att Piratpartiet kommer att ställa upp med namnlistor i 11 landsting (Jämtland, Norrbotten, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland och Östergötland) och 24 kommuner (Göteborg, Helsingborg, Härnösand, Karlshamn, Karlstad, Landskrona, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Norrköping, Sala, Skinnskatteberg, Stockholm, Strängnäs, Svalöv, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vilhelmina, Västerås, Örebro och Örkelljunga) i höstens lokala val.

Lokal media

Piratpartiet fortsätter att synas i Lokalmedia. Några exempel hittas i Alingsås tidning där det skrivs om att hat måste bekämpas långsiktigt och att brottsförebyggande arbete är bättre än hårdare tag. I Markbladet skrivs det om den bortglömda demokratin och i Västerbottens-kuriren om roamingavgifter.

P4 Västmanland har rapporterat om svårigheterna för Piratpartiet att få en valstuga i Västerås och 24NT har, ungefär en minut in i filmen, en intervju med ordförande för Piratpartiet Norrköping, efter en utfrågning av Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven.

Donera

Piratpartiet fortsätter med crowdfundingsidan som sakta men säkert får in donationer allt på grund av snälla pirater som dig.

Oavsett om du donerar tjugo kronor eller tusen kronor så är varenda krona värdefull för att vi ska kunna göra den bästa EU-valskampanjen någonsin.

Utställning om Övervakningens Historia

En grupp pirater aktiva i Piratpartiet Göteborg har producerat en utställning om övervakningens historia och utbredning. De kommer ställa ut den ute på stan i Göteborg inför de två valperioderna. Den fysiska utställningen är kombinerad med en websida med ett mer fullständigt material samt källhänvisningar och länkar till allt material.

Eftersom fler kanske vill använda sig av detta material så finns det tillgängligt på deras hemsida och för att få hjälp med en del av finansieringen kan man maila marit.delden@piratpartiet.se och be om att få en del av aktivistinitiativbudgeten. Allt finns färdigt, till och med en mall för ett pressmeddelande, men finns också i lättmodifierat format så att ni kan göra de lokala ändringar ni behöver eller känner för!

Det färdiga tryckta materialet finns även det tillgängligt att se hur det ser ut Här, Här och Här.

at_news5

Marit
—————————–
Marit Deldén
Vice Partiledare

Kommentarer

Maggie skrev

Donc, les gars visent des filles plus jeunes parce qu’ils considèrent les filles de leur âge trop maganées et les filles reçoivent des avances de gars qu;slquo&erles trouvent trop maganés pour leur âge…

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>