Nyhetsbrev 140206

obamademonstration2-300x225

Det har börjat trilla in inbjudningar till konferenser, skoldebatter, och annat nästan varje dag. Det betyder att intresset för vad Piratpartiet tycker och vad vi haft för oss nere i Bryssel är stort. Det intresset ska vi vårda på alla sätt vi kan.

Vi har dessutom blivit inbjudna till flera stora EU-valsdebatter av SVT, SR och TV4. Det kan ni läsa om här och stoppa in i kalendern.

På gång

I media
Expressen lyckades med konststycket att skriva att jag potentiellt skulle börja skriva för en ny webbtidning som bäst kan beskrivas som Avpixlat light. Det ska jag naturligtvis inte. Jag svarade därför med en snabb videohälsning till webbtidningen och Expressen. Den plockades bland annat upp av Dagens Media och Interasistmen.se. Expressen har nu korrigerat artikeln.

Debatten kring företaget Lexbase verksamhet har öppnat för en intressant diskussion om den eviga krocken mellan de två viktiga principerna om öppenhet och integritet. Jag har skrivit en text om det i Aftonbladet.

Demonstration i Stockholm: The Day We Fight Back
Tisdagen den 11 februari deltar Piratpartiet Stockholm i den globala aktionsdagen The Day We Fight Back med en stor demonstration mot massövervakningen. Vi samlas 17:30 i Humlegården för att protestera mot övervakningssamhället. Bjud gärna in folk till Facebook-eventet.

Lokalt
Den 15 februari samlas lokala aktivister från hela landet i Lund för att nätverka, diskutera och lyssna på bland andra Christian Engström, Christoffer Eldengrip och Deeqo Hussein. Winstrupsgatan 1 kl 13-18. Läs mer på Fb-eventet. Om du har frågor, kontakta deeqo.hussein@piratpartiet.se.

Brysselkoll

EU kräver större öppenhet i Stim och hos Copyswede
Europaparlamentet har röstat fram lagstiftning som medför hårdare krav på insamlingssällskap, som Stim och Copyswede, vad gäller öppenhet och redovisning. Piratpartiet har naturligtvis jobbat hårt för detta.

Piratpartiet nominerar Chelsea Manning och Edward Snowden till Nobels fredspris
Piratpartiets ledamöter i Europaparlamentet och i det isländska Alltinget nominerar Wikileaks-läckan Chelsea Manning och whistleblowern Edward Snowden till Nobels fredspris 2014.

Vi skickar 110 svenskar ner till Bryssel, följ med!
Vårt europeiska piratpartis ska startas upp 20-23 mars i Bryssel och till detta möte och andra aktiviteter har vi möjlighet att skicka 110 svenskar. Viss ersättning för resa och boende utgår och en buss kommer att köra från Malmö. Totalt förväntas 500 pirater att deltaga, så detta är verkligen årets höjdpunkt inför valet i maj!
Läs mer här.

Praktisk information

Pengar till PP-föreningar i tio fokuskommuner
Partistyrelsen beslöt i helgen att avsätta 135 000 kr att delas mellan piratpartiföreningar i 7-10 fokuskommuner, och att uppdra åt ledningen att fastställa vilka kommunerna ska vara. 10 fokuskommunerna är nu utsedda och presenteras i en färdig lista.

Valrörelseinformation från partisekreteraren
Henrik Brändén har skickat ut lite information om valrörelsearbetet. Håll utkik. Det kommer att komma fler sådana informationsmejl då och då. De är ett utmärkt sätt att hålla koll på vad som är på gång.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

G Åberg skrev

Hej Anna!

Bra artikel om Lexbase! Välavvägd! Lexbase innehöll en del fel i form av fasztigheter som pekades ut trots att den dömde flyttat därifrån. Bör man utifrån det skaffa ett större skydd mot felaktigheter för den som vill sälja info via nätet. I det här fallet skulle det kunna röra sig om förtal men in andra forum som kanske inte är lika lätta att hitta stöd för i befintlig lagstiftning kanske man borde ha någon form av skadestånd mot upptäckta felaktigheter som publiceras.
Kanin (eller ha´ re´, som i mitt tycke är nästan samma sak)
G Åberg

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>