Nyhetsbrev 140123

errorism

Här kommer ännu ett nyhetsbrev fullsmockat med information om vad som händer i och runt Piratpartiet. Sprid gärna vidare till alla som kan tänkas vara intresserade av att se vad vi har för oss. Eller varför inte sprida vidare den här lilla pärlan?

På gång

Lokalt
I Göteborg har pirater knackat dörr. I Stockholm har länsföreningen haft styrelsemöte. På nätet har Emma Marie Andersson bloggat om politiker som pratar som tokstollar och Anton Nordenfur har satt upp sina personliga mål för valåret.

I media
Jag har pratat i Ekot om Carl Bildts nya jobb som ledare för en internationell kommission med uppdrag att staka ut vägen för framtidens internet. Det skickade vi dessutom pressmeddelande om. Jag har också debatterat Edward Snowden i P1 Morgon tillsammans med Allan Widman (fp).

Christian Engström har skrivit på SVT Debatt om e-cigaretter. Amelia Andersdotter har skrivit om rymdskräp i The Parliament. Angelica Algdal har blivit intervjuad i Sydöstran.

Valtips

Du bestämmer om Piratpartiet ska inkluderas eller exkluderas
Då och då exkluderas Piratpartiet från sammanhang som vi borde vara en självklar del av. Det är en utmaning för oss. Det fina är att du är lösningen på problemet. Jag har text- och videobloggat om vad just du kan göra för att se till att Piratpartiet inte glöms bort i debatten.

Hög tid att säga till om valstuga
Att ha en valstuga är ett utmärkt sätt att synas på sin ort. Ofta kan man få tag på en friggebod rätt billigt, och partiet kommer att dela ut pengar som kan hjälpa föreningar som skaffar en valstuga en bit på traven. På många ställen samordnar polisen och kommunen alla partiers valstugor på ortens centrala plats. Ta kontakt med er polis och kommun och fråga, om ni funderar på att skaffa en valstuga. När det hunnit bli februari kan det vara för sent.

Brysselkoll

Amelia Andersdotter blir rådgivare till FN
Vår europaparlamentariker Amelia Andersdotter har utsetts till rådgivare till FNs Internet Governance Forum (IGF) under 2014.

Amelia ska dessutom åka till Moskva för att vara mötesordförande för rundabordssamtal mellan bland annat unga ledamöter från Europaparlamentet och den ryska Duman. Mötet kommer att diskutera politiska frågor som är av vikt för unga i både EU och Ryssland och vi kan nog räkna med att Amelia kommer att lyfta frågan om hur vi bäst tar hand om internet.

Christian Engström kräver att Europaparlamentet skärper sin kritik mot FRA
Europaparlamentet bör vara mer konkret i sin kritik mot svenska FRA och dess verksamhet. Därför har vår europaparlamentariker Christian Engström tillsammans med två kolleger i parlamentet lagt ett förslag om att FRA-spaningens syfte, form och demokratiska kontroll skall ses över.

Han har också bloggat flitigt om en amerikansk rapport som visar att NSA aldrig stoppat en terrorattack och om att IMCO röstat till försvar av nätneutraliteten.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>