Nyhetsbrev – 140116

ballong

Supervalåret 2014 har börjat riktigt bra för Piratpartiets del. Vi har synts och hörts i media. Runt om i landet förbereder aktivister årets aktiviteter, fixar studiecirklar och skriver lokal valplattformar ihop. Ni vet, allt det där som gör en partiledare riktigt glad. :-)

Copywrongs.eu
Tycker du att det är ett problem att vissa videor är blockerade på YouTube? Eller är du osäker på om det är olagligt att undertexta en film? I så fall kan du hjälpa till att besvara en undersökning som ska ligga till grund till nästa version av upphovrsättslagen. Gå in på Copywrongs.eu och hjälp oss att få ett pirat-fokus!

På gång lokalt
I Västmanland drar nu en aktivistkurs igång. I Linköping håller man på att skriva ett kommunpolitiskt program. I Skåne har man haft årsmöte.

Flygande start på mediaåret
Året har börjat mycket bra på mediafronten. Ung Pirat har signalspanat på FRA. Christian Engström har debatterat en EU-rapport om övervakning i radions Studio Ett. Han har dessutom pratat om det i radions Ekot.

Jag har skrivit i Expressen om FRA, i PC för Alla / IDG om NSA och återigen i Expressen om tidningens val att avslöja anonyma skribenter på nätet.

Tidning om Piratpartiet
Vi har alla människor i våra liv som vi vill ska få veta lite mer om Piratpartiet och vad vi tycker. Emma Andersson har gjort en tidning just för dem och du kan läsa den här. Just nu finns tidningen bara i digital form, men inom kort kommer vi att crowdfunda en pappersversion som du kan sprida där du bor. Dagens Opinion har redan uppmärksammat projektet.

Guide – Starta en lokal förening
Om ni är ett gäng som regelbundet träffas och gör piratsaker, så är det hög tid att bilda en lokal förening! Det ger stabilitet, oberoende och möjlighet att ställa upp i lokala val. et finns helt enkelt ingen anledning att inte slå till. Här finns en praktisk guide till hur ni gör. Om ni har frågor, kontakta nils.agnesson@piratpartiet.se.

Plux Stahre – ny webbmaster
Plux Stahre är Piratpartiets nya webbmaster. Han kommer att ansvara för den tekniska utvecklingen av våra olika webbplattformar, tex hemsida, forum, bildbank och wiki. Hans första prioritet är att i samråd med ledningen få upp vår crowdfundingsida. Han ansvarar inte för det redaktionella innehållet på de olika plattformarna.

Flytt och tillökning
Från och med årsskiftet är den tidigare partisekreteraren, Jan Lindgren, styrelsens sammankallande. I och med det kliver Henrik Brändén in i rollen som partisekreterare.

Från och med den 2 januari arbetar partiets vice partiledare, Marit Deldén, heltid för partiets räkning. Hennes huvudsakliga uppgifter är att bistå partiledaren i det dagliga arbetet, samt att stödja det lokala kampanjarbetet och se till att det dagliga arbetet med sociala medier fungerar som det ska.

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>