Nyhetsbrev 131219

julhalsning

Julen står för dörren och Piratpartiet har fullt upp. Är det inte FRA och NSA som spökar, så är det Säpo.

Men, inget ont som inte har något gott med sig. Den senaste tidens avslöjanden för upp integritetsdebatten på agendan och där ska vi pirater se till att den stannar kvar under hela valåret.

Se därför till att inte glömma bort att varje dag besvara den viktigaste valfrågan av alla och att pusha Piratpartiet!

I media

Jag har pratat om integritet och övervakning med Torbjörn Tännsjö i SVT:s Gomorron. Torbjörn Wester har skrivit om fred på internet i Folkbladet.

Christian Engström har uttalat sig i SvD om att USA hotar att ställa in förhandlingar med EU om man låter Edward Snowden tala vid en videokonferens i Europaparlamentet.

Sista chansen rösta om riksdagslistan!

Omröstningen avslutas lördagen den 21 december kl 23.59. Resultatet publiceras på diskussionsforumet på förmiddagen den 22 december.

Tala om för EU-kommissionen vad du tycker

EU-kommissionen vill ha in feedback på en framtida upphovsrättsreform. Alla medborgare har möjlighet att skicka in feedback till kommissionen via en så kallad konsultation. Vår EU-parlamentariker Amelia Andersdotter har skrivit en guide för hur du som pirat kan svara på denna.

Efterlysning: Webbmaster

Partiet efterlyser en webbmaster som för ledningens räkning kan följa upp utveckling och uppdatering av våra olika webbplattformar, till exempel vårt nya forum (under utveckling), wikin för lokal samordning (under utveckling) och vår hemsida med tillhörande funktioner. Det kanske är något för dig?

Förändringar i ledningen

Vår partisekreterare, Jan Lindgren, lämnar vid årsskiftet ledningen och blir styrelsens sammankallande. Därmed kliver Henrik Brändén in som ny partisekreterare. De ekonomiska uppgifter som tidigare sköttes av partisekreteraren kommer nu istället att tas omhand av Jenny Stavaeus.

Valförstärkning!

Slutligen vill jag också välkomna våra två valanställda som kommer att jobba heltid för partiet från årets början till och med september månad.

Marit Deldén börjar den 1 januari och kommer att arbeta med planering av centrala kampanjturnéer, samordning mellan centralt och lokalt kampanjarbete, att hålla webbsidan uppdaterad och få ut central verksamhet i sociala media.

Torbjörn Wester kommer att börja den 1 februari och kommer att arbeta med med externt opinionsbildande, media, stimulera till lokalt valarbete och samordna mellan ledning och EU-parlamentariker.

Både Marit och Torbjörn kommer utöver dessa uppgifter att hugga tag i alla de andra tusen uppgifter som det innebär att hålla ett parti igång under ett valår.

Sist, men inte minst – God Jul!

at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Arnold Nyman (ArnoNym) skrev

Bilden i början av nyhetsbrevet blev rätt misslyckad. Var kan man se bilden i större format och obeskuren?

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>