Nyhetsbrev 130903

manningsnowden

Så var det dags att sparka igång September och det gör vi med en extremt händelserik vecka. Här är ett axplock över vad som är på gång.

President Obamas besök
I morgon den 4 september kommer president Barack Obama till Stockholm. Jag har redan nu passat på att göra en videohälsning till honom.

Obamas besök betyder naturligtvis också demonstration på medborgarplatsen 17:00. Piratpartiet i Stockholm har fixat plakat, flaggor och banderoller, men vi behöver massor av pirater som vill förgylla demonstrationen med dem. Därför vill jag att alla som kan tar sig till Medborgarplatsen (i god tid!) och hjälper oss att synas så mycket vi bara kan!

Vår rättspolitiske talesperson, Torbjörn Wester, har tillsammans med en rad folkvalda pirater runt om i Europa skrivit en debattartikel i GP: ”Kräv att Obama stoppar USA:s nätövervakning”

I morgon (onsdag den 4 september) publicerar Aftonbladet en debattartikel som jag skrivit angående Obamas besök. (Ni hittar den både i pappersutgåvan och på nätet).

Vi kommer att fylla på Nyhetsbloggen allteftersom det trillar in länkar till de artiklar och tv- och radio-inslag som jag och andra pirater kommer att vara med i under Obamas besök. Vi kommer också att sprida dem via våra sociala medier. Hjälp oss att sprida dem vidare till ännu fler människor. Varje delning och retweet betyder mycket för partiets möjligheter att synas och höras.

Amelia Andersdotter har tillsammans med en rad intressanta skribenter skrivit under en debattartikel i DN: ”Godtyckligt regelverk hotar friheten på nätet”

Hjälp de norska piraterna att valkampanja!
Just nu går det riktigt bra för de norska piraterna i skolvalen. Nästa vecka är det dags för det riktiga valet och i slutspurten behövs det så många aktivister som möjligt. Därför vill jag uppmana alla som kan och vill att åka till Norge och hjälpa dem. Det är en jättebra möjlighet att få kampanjvana!

Det utbildningspolitiska utskottet söker folk
Partiets utbildningspolitiske talesperson, Erik Einarsson, söker folk till det utbildningspolitiska utskottet. Är du intresserad av utbildningspolitik? Då är det något för dig!

Besök Bok- och biblioteksmässan med Piratpartiet
Just nu söker Isabelle Danielsson, som är ansvarig för centrala event, pirater som är intresserade av att få komma till bokmässan i Göteborg och sprida piratpolitik.

Vi hörs nästa tisdag!
anna_trobergnl1
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Ola Andersson skrev

Jag och Gustav Nipe gjorde en video med inbjudan till demonstrationen. Hade varit trevligt om den hade varit med i nyhetsbrevet. Som Anna skriver på facebook:

”I dag är en viktig dag, folks. Det kommer att trilla in en hel del länkar som har med Piratpartiets aktivitet kring Obamas besök att göra. Här, på Google+, Twitter och på vår Nyhetsblogg. Det är väldigt viktigt att alla dessa länkar når så många människor som möjligt. Därför vill jag be er alla att hjälpa till att sprida dem så mycket och snabbt som möjligt. I dag har vi en chans att ha långa benet för. Hjälp oss att ta den.”

Nej till Big Brother Obama – Inbjudan till demonstration, 2013-09-04 Medborgarplatsen
http://www.youtube.com/watch?v=1z2P0QSqf_s

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>