Minnesanteckningar från ledningens möte 12 maj 2014

ledningen3

Mötet hölls elektroniskt.

Deltagare voro Anna Troberg (partiledare), Marit Deldén (vice PL), Henrik Brändén (partisekreterare), Isabelle Danielsson (eventansvarig), Ola Nyström (IT-ansvarig), Nils Agnesson (ansvarig för kontakter med lokala föreningar), Torbjörn Wester samt adjungerade Jenny Stavaeus (ekonomiansvarig), Jan Lindgren (partistyrelsens sammankallande), Gustav Nipe (Ung Pirat) och Mikael Holm (Ung Pirat).

Izzie rapporterade att man kommit överens med ägaren till restaurangen där vi ska ha valvaka i Globenkomplexet med en garantisumma. Till Pride har vi bråttom att hitta kontaktpersoner som kan vara på plats under hela Pride.

Jenny berättade att posten tappat bort leveransen av huvuddelen av de EU-valsedlar som valmyndigheten skulle leverera till Piratpartet. Detta skapar inte något problem för att det ska finnas valsedlar i vallokalerna, men försvårar möjligheten att använda valsedlar i det utåtriktade arbetet. Johan Karlsson är i kontinuerlig kontakt med valmyndigheten och posten, och Henrik ringer valmyndigheten kommande dagar.

Marit påminde om att man ska tipsa alla om att det finns pengar för aktivistinitiativ.

Anna och Marit berättade om opinionsundersökningarna till EU-valet, som presenterades idag, där det finns stora problem eftersom de flesta vars partisympati registrerats inte visste om de tänkte rösta, och det viktats mot hur man röstat i tidigare riksdagsval. Därför är det bra att partiaktiva inte verkat ha tagit så stor notis om dem.

Nils och Torbjörn konstaterade att vi är på väg att missa ett antal inbjudningar till debatter. Våra EU-kandidater är inte så aktiva att ta inbjudningar som läggs i trellon. Konstaterades att vi måste informera bättre till kandidater att de kan få pengar för resor till debatter så länge det inte är fråga om långa resor tvärs över landet, utan håller sig kring hundralappar per debatt.

Gustav Nipe tog upp en diskussion om vad man ska köra ut för budskap under sista veckorna. Mikael rapporterade att UP Halmstad köpt reklamplats på bussar och att UPs Fb-reklam kommer igång lite försiktigt idag med banner som skickar folk till partiets EU-valsida, och Anna berättade att PP testar möjligheten att köpa bättre placering för viktiga inlägg. Henrik berättade att han varit på möte med Kammarkollegium kring de nya reglerna om redovisning av partiernas inkomster.

Anna konstaterade att det är god skjuts och bra humör i valrörelsen.

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>