Ledningsmöte 2011-05-10

dog computer
Ledningsmöte 2011-05-10

Närvarande
Partiledare – Anna Troberg
Sekretariat – Jan Lindgren
Ekonomi – vakant
Norr – Sjuk, ska försöka närvara men kan ha däckat på soffan.
Öst – Andreas Svensson
Syd –
Väst – Mikael Holm
Stockholm – Ola Nyström
Kampanj –
Kommunikation – Anmäld frånvaro
Utbildning – Marit Deldén
IT –
Media – vakant
Ung Pirat – Gustav Nipe
Europaparlament – Anmäld frånvaro pga arbete

Sekreterare: Jan Lindgren

RAPPORTER=========

Partiledare
Rapport:
PL har varit på minivalturné i Västra Götaland för att uppmuntra kampanjandet.

PL har dessutom varit i Bryssel och hälsat på Christian och pratat en del om hur vi ska föra ut information om det goda Brysselarbetet till medlemmar och andra i Sverige.

På torsdag kommer vi att hålla ett möte i riksdagen tillsammans med V. Tanken med mötet är att vi ska försöka kickstarta igång lite samarbete mot datalagringsdirektivet.

I helgen har ledningen dessutom afk-möte i Stockholm och PL är i full färd med att förbereda det.

Sekretariat
Rapport:
Har fortsatt med det dagliga arbetet. Har äntligen fått igenom att vara administratör hos 3.

Norr
Rapport:
Funktionärsblödning på kl nivå

Öst
Rapport:
I Uppsala deltog Piratstudenterna i kårval. De backade ett mandat till 4 mandat. Förhandlingar pågår. En demonstration på 1 maj i Linköping samlade 18 demonstranter, vilket är klart godkänt. Ung Pirats ordförande Anton Nordenfur gjorde ett hästjobb med att organisera demonstrationen. UP:s ordförande Gustav Nipe höll tal. Det var kallt väder, men demonstranterna värmdes efteråt upp av korvgrillning.

Syd
Rapport:

Väst
Rapport:

Omvalet är i fokus, detta är en kopia av den information som Ver Takeo postade på forumet i morse (11-05-10) (https://forum.piratpartiet.se/showthread.php?p=265221 ):

Valsedlar
De flesta förtidslokaler blev täckta i Göteborg, nu återstår det att täcka vallokalerna på valdagen. Skriv upp dig här!. Just nu har vi en täckning på 3%. Detta är, milt sagt, inte nog…
Att våra valsedlar finns ute i lokalerna är en förutsättning för att folk ska kunna rösta på oss, så om du bor nära en av lokalerna, boka in dig. Allt du behöver göra är att lämna valsedlar, helst när vallokalen öppnar. Glöm inte att även rösta själv

Vi behöver också aktivister till våra insatsteam, som tar hand om lokaler som inte har fått någon ansvarig. Ett team består av två personer, en som kör bil och en som går in med valsedlar och navigerar till nästa lokal. Vill du vara med på detta, kontakta Ver eller Magnus, och/eller skriv upp dig i valstugepaddan (http://piratepad.net/gbg-valstuga ), under Insatsteam.

Valvaka
Nu på söndag är det valvaka, vi håller på att fixa fram en lokal. Visa att du kommer dit genom Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=108320595922135 ), eller maila till ver.takeo@piratpartiet.se
Om ni känner till en lokal som har internet och rymmer ca 50-100 pers så meddela oss gärna!

Valstuga
Sista pushen med valstugan är kvar. På fredagen är vi i Brunnsparken från 1500, och på lördagen på Kungsport. Dessutom kommer vi att stå vid Brunnsparken på tisdagen (http://www.facebook.com/event.php?eid=143998365672977 )och torsdagen.

De andra partierna har anställda valarbetare, som går hem när övertiden börjar. Låt oss visa vad lite riktig aktivism kan åstadkomma!

Vi kommer att stå med piratbussen (vår valstuga) på olika platser i Göteborg så mycket vi kan. I kampanjplanen nedan kan du se de huvudsakliga tillfällena, men kan vi få ihop folk till veckodagarna också så ger vi oss ut även då. Kan ni vara med så skriv upp er på valstugepaddan här. Vi skickar också ofta ut sms till aktivisterna. Håll utkik efter dem och kom med oss ut!

10/5 Tisdag: Extra valstuga: Brunnsparken från 16:00
12/5 Torsdag: Extra valstuga: Brunnsparken från 16:00
13/5 Fredag: Valstuga Brunnsparken från 16:00
14/5 Lördag: Valstuga Kungsportsplatsen från 13:30
15/5 Söndag: Utläggning av valsedlar, och sedan valvaka 17:00 – 23:00

Aktivism
Om du inte har möjlighet att vara med på sakerna ovan så finns det ändå gott om saker du kan bidra med. Prata om PP och valet med dina kompisar! Bär en PP-knapp om du har en! (om du inte har en, köp en (https://butik.piratpartiet.se/ ). Eller kom till valstugan och få en!) Tryck på Like på Piratpartiets (https://www.facebook.com/piratpartiet?ref=ts ) och PP-Göteborgs (https://www.facebook.com/pages/Piratpartiet-G%C3%B6teborg/165036706875275?ref=ts )Facebooksidor!

Ekonomiskt bidrag
Om du inte har tid att avvara till piratande men ändå vill hjälpa till så är du mer än välkommen att donera pengar till Piratpartiet Västra Götalandsregionens Bankgiro 623-4322 alternativt till Piratpartiet Göteborg Bankgiro 472-6253. Pengarna där kommer att användas till flyers, affischer, men framförallt till Valsedlar. Vi får ju som utmanarparti stå för dessa själva, så ert stöd är viktigt.

Piratfika
Denna veckas piratfika blir annorlunda än vanligt. Istället för att vara på Gnutiken kommer vi att vara vid bussen på Brunnsparken, samtidigt som vi håller valstuga. Om vädret håller finns det inget bättre ställe att fika.

Det pågår aktiviteter på flera platser i regionen. Skaraborg har aktiviteter på flera platser. Göteborg ambulerar med Piratbussen. Stora delar av centrala Göteborg är affischerat. Trollhättan och Borås är aktiva.

DL har varit ute på gymnasierskolor i Tidaholm och Skene. Det tar tid, men skoldebatter bevakas ofta av lokalpress.

Stockholm
Rapport: Ingenting nytt

Kampanj
Rapport: Inget att rapportera

Kommunikation
Rapport:

Utbildning
Rapport: Inget att rapportera.

Evangelism
Rapport:

IT
Rapport:

Media
Rapport:

Ung Pirat
Rapport: Inget.

Europaparlament
Rapport:

DAGORDNING==========

Omvalet i Västra Götaland
Rapporten från Väst visar att arbetet med omvalet går utmärkt. Eventuellt behöver det fixas med länkar till hemsidan. Anna tar kontakt med IT för att se till att allt som behöver vara uppe faktiskt är uppe.

Almedalen
PL har fått in en hög folk som vill och kan åka och kommer att sätta ihop en grupp före helgen. Alla som sagt att de vill åka kommer att få veta om de ingår i gruppen eller ej före helgen.

Pride
PL har en föreläsning inbokad. Bokning av tält är i stort sätt klar, men inte helt färdig. Den blir helt färdig i veckan.

Andra events under sommaren
PL ska vara med i en debatt på Peace & Love, viss närvaro av andra pirater kommer även att finnas.

Funktionärer
Vi måste aktivt fylla på med folk i de kommuner och valkretsar där det fattas KL och VL. DL ska se var de fattas folk och se till att medlemmarna i området vet om att det behövs folk.

Afk-möte i helgen
Vi kommer att fokusera på kommunikation, aktivering och ekonomi på afk-mötet. Kom gärna med förslag på andra frågor som ni vill att ledningen ska ta upp under mötet.

Nätet
PP:s nät har varit lite struligt på sista tiden. PL ska prata med IT så att det styrs upp.

Stämningen i partiet
Medlemsmötet har varit lite stökigt och just nu är det extra viktigt att föregå med gott exemepel och hjälpa till att få bättre stämning.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>