Ledningsmöte 2011-04-19

dog computer
Ledningsmöte 2011-04-19

Närvarande
Partiledare – Anna Troberg
Sekretariat – Jan Lindgren
Ekonomi – vakant
Norr – Anmäld frånvaro
Öst – Andreas Svensson
Syd – Anmäld frånvaro
Väst –
Stockholm – Ola Nyström
Kampanj – Mikke Svensson
Kommunikation – Emma Marie Andersson
Utbildning – Anmäld frånvaro
Evangelism – Rick Falkvinge
IT –
Media – vakant
Ung Pirat – Anmäld frånvaro
Europaparlament – Anmäld frånvaro pga arbete

Sekreterare: Jan Lindgren

RAPPORTER=========

Partiledare
Rapport:
PL har ägnat en hel del tid åt debattartikelskrivande och bloggande, då det hänt en del på PPs fronter.
AFK-mötet och Almedalen håller på att förberedas.
DLD-mötet i riksdagen förbereds.
Miniturné i Västra Götaland förbereds med anledning av omvalet.

Sekretariat
Rapport:
Arbetet fortskrider som vanligt

Norr
Rapport:
Medveten om de svarta hål som existerar inom distriktet, vi försöker hitta lämpliga personer att fylla platserna men det är, som nog alla är medvetna om vid det här laget, inte lätt

Öst
Rapport:
Jag hade avstämning med alla VL förra veckan och det gick bra. Det finns inte så mycket att rapportera från valkretsarna. Det pågår kårval vid Uppsala studentkår och piratstudenterna deli god tradition deltar.

Från Linköping kom ett önskan att PP bör satsa på en AFK-kongress varje år. Att det skulle vara helt ovärderligt för partiets framtida utveckling.

Det finns en oro kring omröstningar vid medlemsmötet. En del känner sig väldigt nervösa för om inflytelserika bloggare påverkar folk från sina bloggar under pågående voteringar, vilket uppfattas väldigt starkt som otillbörlig röstpåverkan.

Syd
Rapport:

Väst
Rapport:
Valförberedelser pågår. Affischeringstillstånd sökt. Produktion av debattartiklar och insändare pågår. Det finns ett 10-tal hittills. De ska släppas veckan efter påsk. Vi skulle vilja ha många fler. Presskonferens planeras till 27 april kl 15, SPACE, Folkets hus, Järntorget, Göteborg. Anna turnerar i regionen 29-30 april. Flygblad och affischer är beställda och är utlovade att komma i tid till kampanjstart. Valsedlar är utlovade till kampanjstart.
Problem med mailinglistan för vgregionen. Några viktiga mail verkar inte ha distribuerats.

Stockholm
Rapport:
Inga nyheter att rapportera

Kampanj
Rapport: Inget att rapportera

Kommunikation
Rapport: Har fokuserat på att skriva guider och öka intresset för vårmötet.

Utbildning
Rapport:

Evangelism
Rapport: Varit i Finland och varit PPFI behjälpligt inför deras val, där de missade parlamentsplats med bara en hårsmån: de fick 0,52% och deras riksdag har 200 platser utan riksdagsspärr, så det faller på valkretsar och röstfördelning. Var också i Belgrad och pratade på Share Conference tillsammans med bl.a. Peter Sunde och Jake Appelbaum. Direkt efter påsk pratar jag på TheNextWeb i Amsterdam, och åker därifrån till Bryssel.

Överlag börjar arbetet ge frukt — publiken internationellt ökar, sakta men säkert. Det är sant i marknadsföring att man behöver synas tre gånger för att noteras över huvud taget, och jag börjar se tecken (bl.a. på Twitter) på att vi börjar nå dit.

IT
Rapport:

Media
Rapport:

Ung Pirat
Rapport:

Europaparlament
Rapport:

DAGORDNING==========

Almedalen
Det har varit dåligt med intresseanmälningar och nomineringar för att åka till Almedalen. Vid intresse/nominering, maila Anna Troberg. Det gäller vecka 27 och hör gärna med folk om de kan åka den veckan innan nominering sker.

Offentliggörande av rapport om serverflytten
Rapport ska offentliggöras efter att vissa saker har dubbelkollats.

Medlemstapp
Eftersom årsdagen av rättegången mot TPB närmar sig så kommer vi att tappa medlemmar och det är bra om organisationen är medveten om detta. Ifall en funktionär försvinner så är det bra om den positionen fylls på snabbt med någon som är aktiv.

AFK-möte 14-15
PL kommer att skicka ut en kallelse till ledningen med lite mer info under onsdagen. PL kommer att återkomma med mer info efter hand. Ledningen ska även fundera kring vad som behövs tas upp och på söndagen ska det ske en bambusersändning så medlemmarna får en chans att prata med ledningen.

Omval i Västra Götaland
Allt går som planerat och PL åker ner på en kortare turné 29-30/4.

Pride
Ola har haft problem med att komma åt hemsidan, men även att det saknas någon som vill vara vice ansvarig för partiets engagemang under Pride. Ola letar vidare och Anna ska försöka boka in en föreläsning.

Påskledigt
Det är snart påsk. Ta ledigt. It’s an order!

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>