Ledningsmöte 2011-03-29

dog computer

Ledningsmöte 2011-03-29

Närvarande:

Partiledare – Anna Troberg
Syd – Daniel Gustafsson
Stockholm – Ola Nyström
Kampanj – Mikke Svensson
Utbildning – Marit Deldén
Evangelism – Rick Falkvinge
Ung Pirat – Gustav Nipe

Positioner med anmäld frånvaro:
Sekretariat
DL Norr
DL Öst
DL Väst
Kommunikation
IT
Europaparlament

Vakanta positioner i ledningen:
Ekonomi
Media

Sekreterare: Marit Deldén

1. Ny tf DL i Väst
Daniel Svensson har valt att lämna sin DL-post i väst. Eftersom Mikael Holm valt att tacka nej till rollen, så kommer Jacob Hallén nu att vara tf DL i Väst. Han har redan ansvaret för omvalet, så det passar bra. Mikael Holm fortsätter att vara vDL. Efter omvalet kommer vi att utlysa ett DL val med öppen kandidering.

2. Ny förbundsordförande i UP
Gustav Nipe är ny förbundsordförande i Ung Pirat. Anna Troberg och Gustav Nipe kommer att träffar regelbundet för att ålanera samarbete mellan de båda organisationerna och diskutera pågående arbete. Detta har skett även innan när Stefan Flod var förbundsordförande.

3. Serverflytten
I fredags kontaktade Bahnhof Anna Troberg med information om att Piratpartiets IT-resurser användes till kommersiell verksamhet. Det har visat sig att det inte stämde, men det beslutades att med omedelbar verkan skulle flytta våra servrar till Portlane istället. Rickard Olsson vår IT-ansvarige har skrivit en incidentrapport som Troberg imorgon kommer att skicka till styrelsen för info tillsammans med en lista över de åtgärder partiet nu kommer att vidta. Det innebär att ledningen och styrelsen inom kort kommer att kunna ge mer och slutgiltig info till alla.

4. Omval i Västra Götaland
Allt är underkontroll och fortlöper enligt tidsplanen. Jacob Hallén är ansvarig för valen och kan rapportera att de arbetar med att hålla primärval, planera kampanj och sköta det adminsitrativa kring omvalen som valsedlar och kanidatförklaringar. Ledningen ska skicka information om detta till styrelsen.

5. AFK-möte
Ledningen har beslutat att nästa AFK-möte kommer att hållas den 14-15 maj i Stockholm (med reservation att det går att få tag på en bra möteslokal att husera ledningen i under dessa dagar).

6. Samlat motstånd mot datalagringsdirektivet
Piratpartiet kommer antagligen att få ha möte kring detta i riksdagen. Troberg har börjat fråga runt bland olika organisationer och det verkar finnas gott intresse för att samla ihop ett förutsättningslöst möte kring det hela.

Ung Pirats förbundskongress har beslutat att ha en nationell kampanj mot Datalagringsdirektivet så ett samarbete mellan UP och PP i den här frågan ser ledningen som självklar.

Ledningen ska redan nu påbörja arbetet med att lägga upp en strategi för arbetet med första fokus på att leta billiga annonsplatser, fortsätta utveckla Trobergs filmer som hjälp och stöd för aktivisterna och använda kontaktytorna som finns för att hitta samarbetspartners.

7. Övrigt
7.1. Bli medlem i UP när man blir medlem i PP.
Länken på Piratpartiets bli-medlems-sida där man kunde bli medlem i UP när man blev medlem i PP har fallit bort i samband med systemförbättringar. Detta ska åtgärdas så att det finns en väl synlig länk på Piratpartiets bli-medlems-sida som tipsar om att man kan bli medlem i UP och som går till deras bli-medlems-sida.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>