Ledningsmöte 2011-02-15

dog computer

Ledningsmöte 2011-02-15

Närvarande
Partiledare – Anna Troberg
Sekretariat – Jan Lindgren
Ekonomi – Tom post
Norr – Andreas Larsson
Öst – Andreas Svensson
Syd – Frånvaro pga sjukdom
Väst – Daniel Svensson
Stockholm – Ola Nyström
Kampanj – Mikke S
Kommunikation – Emma Marie Andersson
Utbildning – Marit Deldén
Evangelism – Rick Falkvinge
IT – Ej närvarande
Media – Tom post
Ung Pirat – Ej närvarande
Europaparlament – Anmäld frånvaro pga arbete.

RAPPORTER=========
Partiledare
Se infopunkter.

Sekretariat
Har jobbat vidare med det ekonomiska och att få det att rulla på smidigt. Har även börjat titta på hur telefonin fungerar.

Norr
Parley och distriktsledningsträff på gång i Skellefteå. Norrbotten håller på att ta upp piratfika igen. I övrigt så är aktiviteten väldigt låg för stunden

Öst
Östergötland har fått en VL, Torbjörn Wester, som jag tror kommer att fungera jättebra. Vi har haft kontakt både via telefon och e-post. Jag har inte nått mitt mål att hinna ringa alla VL, men min plan är att göra det under nästa vecka när jag är tillbaka från USA. Mattias Andersson plockade bort sin roll som VL i Örebro och jag ska försöka få tag på honom och höra vad orsaken var.

Jag håller på att sätta upp rutiner för möte inom distriktsledningen. Min plan är att ha möte online en gång i månaden och ett på plats (irl) om året. Jag tror att det är viktigt att få upp en rutin för detta.

Uppsala genomförde KL11, kommun- och landstingsdagarna förra helgen och det var mycket lyckat. Resultat från eventet finns här: http://isakgerson.se/kochl.pdf.

Eventuellt omval i Örebro kommun.

Syd

Väst
Ingen större aktivitet. Diskussioner om det kommande omvalet i Västra Götalandsregionen pågår.

Stockholm
Aktiviteten i Stockholm är på väg uppåt, med uppstarts möte i stan idag. Massor med idéer och initiativ på gång.

Kampanj

Kommunikation

Utbildning
Rekryteringsprocessen fortsätter i utbildningsgruppen. Utbildningsledaren var närvarande på LOKU i Uppsala för att leta intresserade. Fokus ligger på att hitta personer med pedagogisk erfarenhet (till de uppdrag som så kräver) samtidigt som de inte har allt för många partiuppdrag redan. Två personer har rekryterats till gruppen hitills; Henrik Brändén som kommer arbeta med att ta fram material och forma denna pedagogiskt och Sammy Nordström som kommer att finnas till hands för att ta fram en fungerande plattform till utbildningarna.

Evangelism 
Inbjudningar fortsätter att komma in. Förra veckan pratade Rick i Oslo för säkerhetsparaplyorganisationen ASIS, och nästa vecka öppnar Rick konferensen för Internet Society i Frankfurt med en keynote. Ja, DEN Internet Society.

IT

Media

Ung Pirat

Europaparlament

DAGORDNING==========

Infopunkter

1. Uppdatering av hemsidan
Partiledaren har skickat uppdateringspaddan till IT för hantering. Det kommer dock att behövas fler genomgångar av hemsidan. Detta är bara en av flera uppdateringsomgångar, men det har börjat märkas att den har uppdaterats. Paddan kommer att återanvändas för att få in fler uppdateringar i framtiden.

2. Skriva och skicka pm
Partiledaren har skrivit en kortfattad instruktion om hur man skriver och skickar pm. Texten är skickad till kommunikation för review. Så snart den är reviderad kommer arbetet med att lära hela partiledningen att skriva och skicka pm att påbörjas. Det kommer inom kort också att tas fram liknande instruktioner för publicering på Ettan (framsidan på hemsidan).

3. Ekonomi
Några funktioner i PW har fixats, vilket betyder att partiledaren den här veckan kommer att justera budgetposterna och ge dem rätt ägare. Mer information om hur man gör separat likviditetsbudgetar för varje funktion kommer att skickas ut senast i nästa vecka.

Funktioner för att sätta budgetägare är igång. Rick gör snabb demo för distriktsledare som är ansvariga för att valkretsledare äger sina budgetar och andra. PW använder sig av gravatar och instruktioner för hur man skaffar en gravatar kommer också senare.

4. Rapporteringsformer
På mötet den den 18/1 beslutades att Emma och Anna skulle diskutera kring rapporteringsformer. Så har skett, men vidare vi behöver vidare diskussioner innan vi lägger fram ett förslag till mötet och ber att få återkomma om detta på nästa möte.

5. Ledningens arbetsformer
På grund av tidsbrist har partiledaren inte hunnit ta fram ett utkast för ett dokument om ledningens arbetsformer och en mall för separata årsplaneringar för varje funktion. Anna ber att få återkomma till det på nästa möte.

6. Visitkort – Deadline på onsdag
Nya visitkort för ledningen ska gå på beställning i veckan.

7. Gästskribent i nyhetsbreven
Det fungerar bra och är uppskattat med gästskribenter i nyhetsbreven. Partiledaren ber intresserade att anmäla intresse att vara gästskribent.

Diskussionspunkter

1. Eventuella omval
Det är i slutänden styrelsen som beslutar om vi ska delta i eventuella omval som nu kommer att ske, men ett första steg är att undersöka om det finns lokalt intresse och mobiliseringsmöjlighet.

Mötet diskuterar kring om det finns kapacitet att genomföra en kampanj i Västra Götaland och Örebro. Vi är inne i en ombyggnads och reparationsfas och det lyfts fram åsikt att det i ett sånt läge är oansvarigt att ställa upp till varje pris utan att vara riktigt förberedda. Men vad skickar det för signal att inte ställa upp? Är vi helt döda då?
KL och vice VL i örebro har redan dragit igång med att kalla till möte för att se om det finns underlag för omval, liknande har gjorts i Västra Götaland

2. Aktivera aktivister
Vi behöver aktivera våra aktivister med meningsfulla sysselsättningar. Det kan handla om allt från att be dem kommentera remisser till att be dem hjälpa oss att samla in information om hur mycket kommuner lägger på licenser om året osv. Det är viktigt att aktivisterna känner sig behövda och dessutom har vi inte råd att låta dem vara en outnyttjad resurs.

De här uppgifterna är offentlig handling och kan inte vägras att lämnas ut. Ett tips är att använda studentadresser när man kontaktar ansvariga för då kan det vara lättare att få ut information.

Diskussion om lokala AFK-möten medan medlemsmötet pågår uppstod – Anna ska skicka ut för att se vad folk lokalt behöver för att ordna med detta.

3. Nästa AFK-möte
Det är inte dags för nytt AFK-möte än, men jag tänkte att vi skulle ta och planera in ett möte i riktigt god tid. När, ungefär känns det som om det vore fruktbart att ha ett nytt? Vår, sommar? Någon helg i maj läggs fram som förslag. Alternativt under medlemsmötet. Preliminärt datum är satt till början mitten av maj.

Övrigt (fyll på så tar vi det i mån av tid)
Vi har pratat om att slänga ut PM när t.ex. Anna hamnar i tidningar eller när styrelsen går ut med länkar, men det har inte hänt. Vi behöver bli bättre på att berätta för världen om vad vi håller på med. Definitivt köra PM när Anna skriver i tidningen. Tanken är att utveckla tankegångarna i artiklarna när man har mer utrymme att leka med.

Kommentarer

Petrica skrev

He5ller med. Jag vill att hon ska ve4xa upp ne4ra sin familj och sle4kt, och dsseutom ge5 skola och ha ve4nner he4r. Patte vill att hon ska ge5 pe5 svenska skolan i Florida, men icket Jag har hotat med att vi fe5r ha delad ve5rdnad och han fe5r betala flygkostnaderna varannan vecka

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>