Ledningen levlar upp inför valåret

viktig_info_orange

För att möta upp de krav som ett supervalår ställer på en väl fungerande organisation, strukturerar ledningen nu om och förstärker sitt arbete på flera olika sätt.

Ny arbetsgång
Jag kommer som partiledare att fokusera på utåtriktat arbete. Min vice partiledare Marit Deldén kommer dels att fungera som assistent och hjälpa mig med olika praktiska saker, dels länka ihop det centrala utåtriktade arbetet med lokal aktivism. Det betyder att resten av ledningen får ett större ansvar än hittills för organisatoriska och samordnande frågor. Samtidigt skärs olika begränsade arbetsuppgifter ut från ledningspersonernas hittillsvarande uppgifter, och läggs på personer eller grupper utanför ledningen, som lovar ta ansvar för dem.

Ny partisekreterare
Henrik Brändén blir ny partisekreterare då Jan Lindgren hoppar till styrelsen vid årsskiftet. Han kommer att ansvara för partiorganisationen och ledningens inåtriktade arbete. Partisekreteraren ansvarar som tidigare inför partiledaren.

Ny satsning på att stimulera och stödja lokalt arbete
Vi ska börja arbeta på ett helt nytt sätt med att fånga upp intresserade och länka in dem i partiarbetet. Ett nätverk har börjat byggas upp av personer som ska ta hand om dem som hör av sig, och fånga upp dem som dyker upp i olika sociala media. En ny wiki för aktivister ska skapas. Ansvarig för detta är Nils Agnesson. Andreas Svensson lämnar därmed ledningen.

Valsedelsdistribution
Eftersom de som gillar att få ut valsedlar inte alltid gillar att dra igång annan lokal verksamhet byggs inför riksdagsvalet ett helt separat system upp för valsedelsdistribution, som naturligtvis kommer att utnyttja dem som så önskar som idag sitter på olika ledarposter. Johan mlg Karlsson ansvarar (utanför ledningen) för detta.

Ny ekonomiansvarig
Arbetet med ekonomin tas under hösten över av den nya ekonomiansvariga Jenny Stavaeus (utanför ledningen, men adjungerad till dess möten), som kring budget och rapporter samarbetar med partisekreteraren

Ny ansvarig för politisk dokumentation
Arbetet med att dokumentera politiska ställningstaganden och bygga upp en sökbar databas tas över av Krister Renauld (utanför ledningen), som rapporterar till partisekreteraren.

Externt opinionsarbete
Jag har skapat en rad stödfunktioner (utanför partiledningen) för arbetet med media, kampanj och annan extern opinionsbildning.

En informell grupp arbetar direkt under partiledaren och hjälper till med att utforma centralt kampanj- och PR-material.

Partiledare och partisekreterare utnyttjar ett informellt nätverk av sympatiserande kommunikationstrateger för att få input och feedback på kampanj- och mediastrategier.

Grafisk profil, mallar och blanks kommer inom kort att finnas tillgängliga på Aktivismbloggen, så att det ska bli lätt för alla att göra lokala flygblad, memes och annat.

Rollen som utbildningsansvarig utlyses inom kort
Vi kommer inom kort att söka efter någon som tar över efter Henrik med att organisera partiets centrala kurser.

Rollen som webbmaster utlyses inom kort
Partiets hemsida, nya forum (under utveckling), bildbank (under utveckling), wiki och andra utåtriktade webbfunktioner behöver teknisk samordning. Därför kommer vi inom kort att gå ut och söka en webbmaster med uppgift att hålla igång dessa projekt och driva dem framåt.

Flera heltidsanställningar under valarbetet
Ledningen har gått igenom partiets ekonomi och har sedan det visat sig att vi kommer att få ett trevligt statligt anslag beslutat försöka anställa några personer på heltid från januari/februari till september. En kommer i första hand att bistå i det externa arbetet, och en kommer bland annat att hjälpa till att stimulera det lokala arbetet runt om i landet.

Ha det riktigt bra,
at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>