I dag drar Supervalåret 2014 igång!

Jag och Isabelle Danielsson pyntar Visby med affischer.

I dag är det exakt ett halvt år kvar till EU-valet. Det betyder att från och med nu och fram till och med att vallokalerna stänger i riksdags-, landstings-, och kommunval den 14 september 2014 är det full valmode som gäller. För alla.

Dagen till ära har jag och resten av ledningen en hel del roliga saker att presentera och påminna om:

Frågan som garanterar Piratpartiet valframgångar 2014.
Partiledarens startskott inför supervalåret 2014. (I text- och ljudform) Alla undrar vad som kommer att bli valets knäckfråga. För Piratpartiets del vet vi redan det och om vi hanterar den rätt, så kommer den att garantera oss valframgång.

Förste vice partiledaren om förutsättningarna för valåret.
Piratpartiets förste vice partiledare, Henrik Brändén, skriver om Piratpartiets goda förutsättningar inför valåret 2014.

EU-listans förstanamn om vad vi ska uträtta i Bryssel nästa mandatperiod
EU-parlamentariker, Christian Engström, skriver om de frågor han och piratpartiets andra parlamentariker kommer att ta tag i under nästa mandatperiod.

Partiets valplan
2009 löd valplanen i sin helhet ”Vinna val.” Det gick ju bra, men det skadar aldrig att vara bättre förberedd. Därför har ledningen och styrelsen arbetat fram en valplan som nyligen antogs av medlemmarna på höstens möte.

10 punkter för ett framgångsrikt supervalår 2014” är en kompass som pekar ut huvudriktningen i valarbetet. Varje del kommer att finslipas allt mer av de som arbetar med den ju närmare respektive val vi kommer, men det är viktigt att alla har en god grunduppfattning om hur valarbetet kommer att gå till.

EU-listan
Piratpartiet kommer att gå tll EU-val med sin bästa lista någonsin. Medlemsmötet röstade fram en lista som gav våra sittande Europaparlamentariker välförtjänt fortsatt förtroende. Listan har också god geografisk spridning och bra ålders- och könsfördelning. Det skapar bästa tänkbara möjligheter för partiet att nå ut i valkampen. Hela listan.

Riksdagslistan
Just nu pågår nomineringarna till riksdagslistan. (Avslutas den 29 nov, kl. 23:59). (Mer allmän information.) Nominera de pirater som du tycker skulle representera partiet väl i riksdagen. Du kan också nominera dig själv. Ta också tillfället i akt att fråga ut de kandidater som redan tackat ja till sin nominering.

Förhandstitt på nytt kampanjmaterialet mot övervakningssamhället.
De olika valkampanjerna kommer att släppas i lagom tid innan respektive val. Fram tills dess kör vi vidare på den kampanj som släpptes i somras. Vi har också tagit fram en förlängning på den kampanjen för att haka på den övervakningsdebatt som blossat upp igen. Den nya delen kommer att kunna beställas i Piratshoppen inom kort. Den går däremot utmärkt att smygtitta på redan nu.

Ny ledningsstruktur inför och under valåret.
För att möta upp de krav som ett supervalår ställer på en väl fungerande organisation, strukturerar ledningen nu om och förstärker sitt arbete. Det betyder en massa olika saker som du kan läsa om här.

Flera anställningar under valarbetet.
Ledningen har gått igenom partiets ekonomi och har sedan det visat sig att vi kommer att få ett trevligt statligt anslag beslutat försöka anställa några personer på heltid från januari/februari till september. En kommer i första hand att bistå i det externa arbetet, och en kommer bland annat att hjälpa till att stimulera det lokala arbetet runt om i landet. Mer information finns här.

Ha det riktigt bra,
at_news5
Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

G Åberg skrev

Hej Anna!
Nu har du allt avslöjat dig själv. Du har suttit och sovit på geografilektionerna och/eller mattelektionerna! För ingen som bor några mil bort kan väl hävda att det är god spridning på kandidaterna när 8 av 10 bor inom pendelavstånd från Stockholm. Man måste vara en inbiten stockholmare för att göra skillnad på Järfälla och Nacka. För oss andra är alla mellan Norrtälje och Södertälje ”08-or”.
/GÅ

Anna Troberg skrev

Hej G Åberg,
det är aldrig bra att börja ett samtal med att indikera att man tror att motparten är lite korkad som inte kan geografi. Ett litet tips för framtiden. ;-)

Att bo inom pendelavstånd till Stockholm är inte att bo i Stockholm. Uppsala är tex i allra högsta grad en alldeles egen stad. Och helt oavsett det, så ska man också minnas att en väldigt stor del av Sveriges befolkning bor kring storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är därför naturligt att listan i viss mån representerar det, samtidigt som det är viktigt att även andra delar av landet representeras.

Och det där med 08:or… Min släkt kommer från Skåne och tycker att allt norr om Hallandsåsen är Norrland. Betyder det att allt norr om Hallandsåsen ÄR Norrland? Nej, så klart inte. Lika lite är alla som bor så att de med mer eller mindre lång resväg kan pendla till Stockholm ”08:or”.

CY skrev

Kul med lite partistöd. Det kan nog behövas, känns som att jobba i motvind annars om alla andra får det.

Nyhetsbrev 131204 « Ledningsbloggen skrev

[…] inför valåret 2014 Sist, men inte minst vill jag påminna er om det förra nyhetsbrevet som gick ut exakt ett halvt år före EU-valet. Det är fullsmockat med information om partiets planer inför supervalåret 2014. Läs det, om du […]

Nyhetsbrev 131204 « Piratpartiet skrev

[…] inför valåret 2014 Sist, men inte minst vill jag påminna er om det förra nyhetsbrevet som gick ut exakt ett halvt år före EU-valet. Det är fullsmockat med information om partiets planer inför supervalåret 2014. Läs det, om du […]

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>