Från partisekreteraren: Nu är det snart valrörelse!

Henrikteckning215

Hej alla partivänner!

Nu har valåret börjat, och jag har blivit partisekreterare. Det är alltså jag som ytterst har ansvar för att organisationen och allt praktiskt ska fungera inför valen. Jag kommer därför lite då och då att skicka ut ett sådant här mail, med information om vad som ska hända.

Medlemsutbildning

Innan februari är över kommer en EU-valstudiecirkel/kurs att läggas ut på vår hemsida. Den handlar om vår EU-politik, vår politik i allmänhet och hur man driver valrörelse.  Den är gjord för grupper om 3-15 personer, där vem som helst ska kunna vara ledare. Man kör den  antingen över en helg, eller på sådär 5 fikaträffar. Är ni minst tre pirater på en ort som vill köra den kan ni få hjälp med lokal och annat av ert lokala Studieförbundet Vuxenskolan.

Under sommaren kommer en motsvarande riksdagsvalcirkel/kurs.

Det kommer vidare att ordnas ett antal centrala mediaträningar, där man lär sig förstå media, och tränar hur man ska agera i intervjuer i TV, radio och text. Möjligen blir det också en eller två utbildningar för lokala valledare i kampanjande och ledarskap. Håll utkik på hemsidan, och i medlemsutskick.

Partiprogram

Efter två års intensiv politisk diskussion har vi nu inte bara ett  nytt principprogram, utan dessutom sexton sakpolitiska program. Dem kan du redan nu hitta på hemsidan. De har dessutom satts ihop med principprogrammet till ett dokument som kallas ”Partiprogram”, vars text finns här. Det är på väg till formgivning och tryck, så snart dyker en snyggare variant upp på hemsidan, och i god tid innan valrörelsen kommer igång kan man beställa den i tryck.

Kampanjmaterial

Affischer, foldrar och flyers kommer under hela valåret att finnas att beställas kostnadsfritt från Piratshoppen. Just nu finns det grundmaterial, som skapades i somras. Åtta affischer och flyers, som kan beställas som ett aktivistkit. Vilken dag som helst levereras dessutom en kompletterande affisch + flyer, som fokuserar på övervakning. Därmed kommer det att finnas bra med grundmaterial att använda hela året.

I början av april kommer så själva kampanjmaterialet till EU-valrörelsen. Det blir naturligtvis affischer, flyers och det rätt korta valmanifest som styrelsen antagit. Samtidigt kommer en mer allmän broschyr om partiet och vår politik.

Slutligen kommer sådär i början av augusti kampanjmaterialet till riksdagsvalet. Också det affischer, flyers, vårt valmanifest och kanske någon broschyr.

Träffar

Få saker är så roliga, som när många pirater från hela landet träffas. Så kan du åka på någon av de centrala kurserna – gör det. Och häng med ner till Bryssel till bildandet av European Pirate Party 21-22 mars, då hela EU-parlamentets byggnad kommer att fyllas med pirater. Preliminära planer finns att hyra en buss som kör ner alla intresserade från Skåne sen onsdag kväll.

Den 5e april är det sedan dags för Piratpartiets och Ung Pirats gemensamma EU-valupptakt i Europahuset i Stockholm. Större delen av dagen håller den på. Lyssna på partiledare, EU-parlamentariker och utländska gäster. Diskutera! Nätverka och mingla!

I augusti kommer sedan en riksdagsvalupptakt.

Kör hårt!

Slutligen och sist är det inte med foldrar och kurser valet vinns. Det är genom att mängder av pirater i personliga möten övertygar andra människor om att rösta på oss. Det är genom att pirater vimlar på gator och torg, sätter upp affischer och delar ut flygblad så att partiet syns. Det är genom att hundratals pirater lägger en bombmatta över tidningarnas debatt- och insändarsidor. Det är genom att vi alla delar artiklar, skämtteckningar och videosnuttar på sociala media, och inte lämnar walk over till sossar och moderater på vår hemmaplan.

Så det är inte vi i ledningen som kommer att vinna de här valen. Det är inte heller våra toppkandidater. Det är vi alla pirater tillsammans som kommer att vinna valen. Om du inte vet vad just du kan göra, titta här. Nu kör vi!

Henrik Brändén, partisekreterare.

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>