En mer piratvänlig upphovsrätt – Hjälp oss!

copywrong

Nu har du möjlighet att hjälpa till och tala om för EU att upphovsrätten måste reformeras, och hur det borde göras. Delta i EUs medborgarkonsultation om upphovsrätt. Använd gärna http://copywrongs.eu/.


Piratpartiets bildades 2006 som en motreaktion på att fildelning (nedladdningen) blev olaglig. Detta skedde på grund av ett EU-direktiv, som nu ska göras om. Nu har DU chansen att hjälpa oss lite mer än att enbart rösta på Piratpartiet i EU- och riksdagsvalet.

 

Inför varje uppdatering av en europeisk lagstiftning måste EU-kommissionen fråga företag, organisationer och privatpersoner om vad de tycker i den aktuella frågan. Eftersom den aktuella frågan just nu är upphovsrätt, låt oss påpeka för EU-kommissionen om vilka problem vi anser att upphovsrätten för med sig.

 
Normalt kommer det in massor av förslag och påpekande av företagen, det är en del av deras lobbyism mot EU. I ett försök att väga upp detta finns det nu ett mål att 10 000 EU-medborgare ska besvara den så kallade konsultationen, som egentligen är ett jättestort frågeformulär.

 
Just på grund av att frågeformuläret är så pass stort, komplicerat och omfattande har enklare kampanjsiter startats. En sådan är http://copywrongs.eu/ vars svar faktiskt baserat på vår egna EU-parlamentariker Amelia Andersdotters rekommendationer.

 
Om du känner dig träffad av någon av frågorna nedan bör du besvara frågeformuläret för att öka våra chanser att EU-kommissionen inser att EU behöver en mer piratvänlig upphovsrätt.

  • Jag tycker att Det är ett problem att vissa Youtubevideos inte är tillgängliga i mitt land
  • Jag är osäker på vilka bilder jag får dela på Facebook
  • Jag är osäker på om det är olagligt att fildela
  • Jag har köpt massor av digital musik, men kan nu inte sälja i andrahand
  • Jag vågar inte remixa olika låtar
  • Jag är osäker på om jag får undertexta en film
  • Jag anser att upphovsrättsskyddet för rättighetsägarna är för starka jämfört med mina rättigheter som individ
  • Jag upplever att skyddstiden för upphovsrätten är för lång.

Gå in på http://copywrongs.eu/ och följ guiden.

 
Stort tack för all hjälp! Vill du engagera dig ännu mer i denna fråga kan du hjälpa oss att översätta all text på den hemsidan. Maila i så fall ledningen@piratpartiet.se

Kommentarer

Harlekin33 skrev

Hej!

Asså, Richard Matthew Stallman har nog säkert massor att säga om coptright vs. copyleft, creative commons m.m

Be honom att delta också!

Tadaaa!

:-)

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>