Breddningen börjar komma i mål

megafon

Nu är vårmötet 2013 avslutat, och med det mötet har vi fyllt i de flesta av de stora hål som gapat tomma i vår sakpolitik. Vi har nu en någorlunda sammanhängande politik väl grundad på de värderingar som gjort oss till piratpartister i områden som utrikespolitik, äldreomsorg, konsumentpolitik, miljöpolitik samt ekonomisk politik och socialförsäkringar. Vilket kan läggas till den rätt väl utmejslade politik vi redan haft kring arbete, innovation, utbildning, sjukvård, kultur, mångfald, rättspolitik och konstitution. Så grattis alla partivänner till en väl genomförd breddningsprocess!

Jag har gjort en sammanställning av alla sakpolitiska ställningstaganden vi har efter vårmötet 2013. Den finns att ladda ner här (som odt, som pdf). Vill någon ha tillgång till den databas jag fört för att hålla reda på yrkandena kan man ladda ner den också här.

Henrikteckning215Henrik Brändén, ansvarig för studier i ledningen.

Kommentarer

Viktualiebrodern skrev

Det är nästan att jag ändrar mig och förordar central programkommité. Väldigt mycket önsketänkande, likgiltighet för konsekvenserna, ”nån annan” betalar och hallelujah-punkter på den listan.

Men alternativet till att dumheten har en röst i demokratin, är att dumheten driver ett envälde. Allt annat är bara önsketänkande. Så då är ändå demokrati det minst onda.

henrikbranden skrev

Den kalkylbladsdatabas jag länkade till var när jag lade ut posten tyvärr av misstag en icke helt komplett variant. Jag har därför bytt ut till den riktiga versionen av dokumentet.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>